MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Украинцы, вернувшиеся из-за границы, смогут проголосовать, обратившись в судВикористання адмінресурсу істотно не вплине на результати позачергових виборівЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаКВУ заявляє про недемократичність змін до Закону Про вибори народних депутатівЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаЦИК обязали принять новые правила голосования на домуМіжнародні спостерігачі критикують нові норми закону про вибориПолегшення процедури голосування на дому „спокушає” до фальсифікаційПартії попросили більше розповісти про кандидатів у депутатиКВУ: політики ставлять вибори на межу профанаціїДесять тез про українську виборчу системуКВУ критикує списки виборців на закордонних виборчих округахЩе раз про голосування вдомаУ виборчих списках Харкова виявили 2 тисячі ”Маклаудів”КВУ закликає громадян перевірити свої дані у списках виборцівЦВК шукає двійників і перевіряє спискиУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаКВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слідПсихологи звинувачують політиків у застосуванні маніпулятивних технологійМентальні основи вибору

ЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсуд

15.09.2007    джерело: www.ukranews.com

Центральна виборча комісія просить Вищий адміністративний суд скасувати зобов’язання окружним адміністративним судом Києва комісії в триденний строк визначити вимоги до заяви про надання права голосування вдома.  Про це журналістам повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

"Сьогодні (14 вересня) ЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адміністративний суд України щодо цієї справи", - сказав Охендовський.

Він пояснив, що Центвиборчком вважає незаконним рішення окружного адміністративного суду Києва від 12 вересня, яким він зобов’язав ЦВК протягом трьох днів виконати постанову цього суду від 20 серпня.

На думку Охендовського, прийнявши рішення 12 вересня в справі, що вже розглядалась, суд фактично ухвалив нове рішення в справі, вказавши строки його виконання.

"Не можна по одній справі приймати два різних рішення", - сказав Охендовський.

12 вересня окружний адміністративний суд Києва зобов’язав ЦВК виконати в триденний строк своє рішення від 20 серпня й тим самим визначити вимоги до заяви виборця, який просить надати йому право голосування вдома.

Як повідомляло агентство, Вищий адмінсуд зобов’язав Центральну виборчу комісію затвердити форму заяви виборця про можливість проголосувати за місцем перебування (вдома).

Раніше ЦВК звернулась у Вищий адмінсуд з апеляційною скаргою, у якій просила скасувати рішення Окружного адміністративного суду Києва, який зобов’язав ЦВК визначити вимоги до заяви виборців про надання права голосування вдома.

 Поділитися