MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

КВУ: масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слід

23.09.2007    джерело: www.newizv.ua
Щодо взаємних звинувачень політичних сил у спробах опонентів до фальсифікацій, то певну інформацію Комітет виборців має, але вважає, що це не є масовим явищем.

Близько 2 мільйонів виборців можуть не проголосувати через неточності у списках виборців. Про це заявив голова Комітету виборців України Ігор Попов.

Ще велика кількість виборців не зможе проголосувати, через те, що проживає не за місцем реєстрації: "Близько мільйона проживають не за місцем реєстрації. У Києві, наприклад, мешкає приблизно 400 тисяч людей які не зареєстровані", - підкреслив голова КВУ, передає кореспондент NEWSru.ua.

Щодо взаємних звинувачень політичних сил у спробах опонентів до фальсифікацій, то певну інформацію Комітет виборців має, але вважає, що це не є масовим явищем. "До нас теж надходять сигнали, ми цю інформацію не оприлюднюємо, тому що вона неперевірена", - каже Попов.

"Проте, ми оцінюємо це не як масову, а як, скоріш за все, технічну помилку і якщо вказано, що людині сто сорок років, то, швидше за все, їй сорок років. "Якби хтось хотів готувати ґрунт для фальсифікацій – включали б людей, які були б схожі на справжніх", - наголосив голова КВУ.

Втім, він не виключив, що це може бути і спланованою провокацією штабів з одного боку, а з іншого боку як провокацію, демонстрацію таких порушень, щоб потім апелювати до того, що вибори зірвані", - сказав Ігор Попов.

Що ж до містичного збігу днів народження у багатьох виборців – 31 грудня, Попов нагадав, що відповідно до українського законодавства, коли у особи невідома дата народження, то вона позначається саме 31 грудня, тому нічого дивного в такому збігові немає.

Взагалі представники КВУ вважають, що масових фальсифікацій на цих виборах очікувати не слід, вони, скоріше, будуть мати локальний характер. "Сфальсифікувати вибори в Україні – неможливо. Можливо це зробити в рамках піввідсотка – відсотка, але не більше того", - зазначив Попов.

 Поділитися