MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Єврокомісар з прав людини закликає майбутній уряд поліпшити ситуацію з дотриманням прав людини в Україні

04.10.2007    джерело: pravda.com.ua
Т.Хамерберг рекомендує вжити термінових заходів з виправлення недоліків у правосудді, вирішити проблему катувань і поганого поводження з затриманими в місцях досудового слідства.

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хамерберг закликає майбутній уряд поліпшити ситуацію з дотриманням прав людини в Україні.

Про це повідомила прес-служба Ради Європи, передає "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, у середу Хамерберг представив доповідь по дотриманню прав людини в Україні.

Комісар Ради Європи з прав людини стурбований високим рівнем корупції в правосудді, а також підконтрольністю Генеральної прокуратури влади.

Крім цього, Хамерберг висловив занепокоєння щодо затримок судових розглядів, недостатнього доступу затриманих до адвокатів і поганих санітарних умов у місцях досудового слідства.

Крім цього, комісар стурбований високим рівнем насильства проти жінок, торгівлею людьми і порушенням прав дітей в Україні.

Хамерберг також відзначив соціальну ізольованість людей похилого віку, людей без певного місця проживання і безпритульних дітей.

Комісар Ради Європи з прав людини рекомендує майбутній владі вжити термінових заходів з виправлення недоліків у правосудді, вирішити проблему катувань і поганого поводження з затриманими в місцях досудового слідства.

Він закликає владу забезпечити соціальну інтеграцію для циганів і кримських татар, а також втілити Європейську хартію регіональних мов або мов меншин.

На думку Хамерберга, Україна повинна забезпечити кожній релігійній конфесії відповідний юридичний статус.

 Поділитися