MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вшануй пам’ять загиблої журналістки хвилиною мовчання

05.10.2007    джерело: www.maidan.org.ua

7 жовтня 2006 року від руки найманого вбивці загинула кореспондент "Новой газеты" Анна Степанівна Політковська - відомий публіцист і правозахисник.
Її блискучі матеріали, особливо серії репортажів з гарячих точок, не могли залишитися непоміченими. Система боїться впливу великого таланту, чесного, сильного і яскравого. А зі шпальт газет зі статтями Анни і сторінок її книг до читача зверталась Совість.
Нетерпима до путінського режиму, Анна Політковська стала черговою його жертвою.
У жовтні 2006 року люди відгукнулись на загибель Анни багатотисячними мітингами. Через рік, 7 жовтня 2007 року, громадянські і журналістські організації багатьох країн віддають шану таланту і мужності журналістки, чиє яскраве життя обірвала куля вбивці.
Прийди 7 жовтня, у неділю, о 20-00, до Російського посольства в Києві (Повітрофлотський проспект, 27), щоб вшанувати пам’ять Анни Політковської хвилиною мовчання.

 Поділитися