MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові тимчасово заборонили діяльність Євразійської спілки молоді

06.10.2007   
Юрій Чумак

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов Харківської обласної прокуратури щодо заборони діяльності Євразійської спілки молоді (ЄСМ) в Харківській області.

Суд ухвалив рішення, яким тимчасово заборонив діяльність організації на території області на три місяці. Представники ЄСМ на судовому засіданні присутніми не були.

У липні цього року прокуратура звернулася до суду з вимогою заборонити діяльність ЄСМ на максимальний термін, передбачений законодавством (6 місяців).

«Діяльність даної громадської організації носить екстремістський характер. Має націоналістичні заклики, закликає до насильницьких дій», – заявив представник прокуратури Володимир Іванов. Крім того, як відзначив пан Іванов, активісти ЄСМ звинувачуються у справі про самоправний знос пам’ятника воїнам УПА в Харкові.

Нагадаємо, що у грудні 2006 року невідомі знесли пам’ятник воїнам УПА, встановлений в Молодіжному парку Харкова і закопали його в землю. У червні і липні 2007 р. слідче управління ГУ МВС у Харківській області пред’явило звинувачення в зносі пам’ятника двом активістам харківського відділення ЄСМ.

 

Коментар ХПГ:

Стаття 31 Закону України «Про об’єднання громадян» містить норму щодо тимчасової заборони (зупинення) окремих видів або всієї діяльності об’єднання громадян:

«З метою припинення незаконної діяльності об’єднання громадян за поданням легалізуючого органу або прокурора суд може тимчасово заборонити окремі види діяльності або тимчасово заборонити діяльність об’єднання громадян на строк до трьох місяців… За поданням органу, який звертався до суду щодо тимчасової заборони окремих видів або всієї діяльності об’єднання  громадян, суд може  продовжити цей термін. При цьому загальний термін тимчасової заборони не повинен перевищувати шість місяців. При усуненні причин, що стали підставою для тимчасової заборони, за клопотанням об’єднання громадян його діяльність може бути відновлена судом в повному обсязі.»

Дивись також:

Чи є «Євразійська спілка молоді» харківською організацією?

Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження Сталіна

 

 Поділитися