MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Празі судять колишню працівницю комуністичної юстиції, яка була причетна до політичних репресій

16.10.2007    джерело: www.radiosvoboda.org
У 1950 року Брожова-Поледньова, виступаючи на суді проти Мілади Горакової, вимагала за її політичну діяльність найвищої міри покарання

В історії пострадянських і пост-соціалістичних  держав такий судовий процес відбувається уперше. Людмила Брожова-Поледньова, якій нині 86 років, на суд не з’явилась.

У 1950-му році вона була державним прокурором в політичному процесі над Міладою Гораковою. Комуністичний режим засудив Горакову до страти.

Позов до суду на колишню юристку Людмилу Брожову-Поледньову подав Інститут документації й вивчення злочинів комунізму, звинувачуючи її у співучасті в убивстві.

В разі, якщо провина Брожовї-Поледньової буде доведена, їй загрожує 15 років ув’язнення. Влітку 1950 року саме  Брожова-Поледньова, виступаючи на суді проти Мілади Горакової, вимагала за її політичну діяльність найвищої міри покарання.

Штучно сфабрикований судовий процес над правником за фахом Міладою Гораковою влітку 1950 року належить до найжорстокіших політичних розправ комуністичного режиму в тодішній Чехословаччині.

 Поділитися