MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кожен п’ятий загиблий на роботі - шахтар

19.10.2007    джерело: www.ostro.org

Рівень смертельного травматизму у вугільній галузі складає в середньому 20% від загальної кількості смертельно травмованих в інших галузях виробництва України, повідомляє Держпромгірнагляд України.

Із початку року на вугільних шахтах травмовано 4735 шахтарів, із них смертельно - 120 осіб. 

Через невчасне або формальне проведення медичних оглядів і профвідбору залишається високою смертність шахтарів працездатного віку від серцево-судинної патології. Так, 16 шахтарів померли внаслідок серцево-судинних захворювань, що склало 15,4% від усіх смертельних нещасних випадків, які сталися на підземних роботах. 

На шахтах, підлеглих Мінвуглепрому України, виробничий травматизм збільшився на 5 випадків, загинуло 78 осіб проти 73 за аналогічний період минулого року. На шахтах недержавної форми власності загинули 42 гірники проти 61, що складає 35 % від усіх загиблих у галузі. 

Більше за все гірників загинули (26 осіб або кожен четвертий) під час експлуатації підземного рейкового та конвеєрного транспорту.

 Поділитися