MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Встановлені імена 114 224 жертв Голодомору на Харківщині

31.10.2007    джерело: www.kharkivoda.gov.ua
За результатами проведеної роботи були встановлені імена 114 224 жертв Голодомору

Голова облдержадміністрації Арсен Аваков провів засідання оргкомітету з підготовки та проведенню в області заходів щодо вшанування пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій.

Серед питань, винесених до порядку денного засідання оргкомітету, було питання про виконання Указу Президента України від 28.03.07 «Про заходи у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» і відповідного доручення голови облдержадміністрації за ІІІ-й квартал поточного року. З інформацією по цій темі виступив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Ющенко.

Як повідомив заступник керівника області, за результатами проведеної роботи були встановлені імена 114 224 жертв Голодомору (в ІІ-му кварталі це число складало 76 543). Причому дані були одержані з офіційних джерел – книг реєстрації актів цивільного стану. «Учені Харківського Національного університету імені В.Каразіна вивели коефіцієнт смертності за 1929 – 1933 роки по регіонах України, який в Харкові перевищував 25%. Кількість жертв визначається фахівцями на рівні приблизно 2 мільйонів чоловік», – сказав Ярослав Ющенко.

 Поділитися