MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Києві пройшла панахида за розстріляним 70 років тому Соловецьким етапом

02.11.2007    джерело: www.radiosvoboda.org

Пам’ять невинно убієнних в урочищі Сандармох у Карелії в Росії вшанували керівники держави, колишні політв’язні, родичі репресованих та усі небайдужі.

Президент і прем’єр-міністр України поклали квіти до пам’ятника режисерові Лесеві Курбасу – одному з розстріляних 3 листопада 1937 року.

Президент Віктор Ющенко у своєму виступі повідомив, що підписав указ про державну допомогу жертвам політичних репресій.

Ющенко також звернувся до керівників держав колишнього СРСР із закликом спільно розробити заходи для вшанування пам’яті жертв сталінізму, оприлюднити правду про сталінські чистки 1930-х років, про репресивну машину, яка існувала в Радянському Союзі.

За даними Київського товариства «Меморіал», наприкінці жовтня та на початку листопада 1937 року в Сандармосі розстріляли 1 тисячу 111 в’язнів Соловецького концтабору.

Серед них було 290 українців: науковців, письменників та політиків, у тому числі Лесь Курбас, Микола Куліш, Микола Зеров.

 Поділитися