MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Позбавлення волі за торгівлю людьмиВ Одесі СБУ накрила порностудію«Гарячі лінії» в Україні для жертв торгівлі людьмиОператори мобільного зв’язку та МОМ запроваджують безкоштовний номер 527 з протидії торгівлі людьми в УкраїніУ Харкові накрили модельне агентство, яке відправляло дівчат у рабствоПравоохоронці перекрили секс-канал з України до ТуреччиниГаряча лінія щодо зниклих безвісти“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихЛінія фронтуВ Україні запрацювала ще одна гаряча лінія, де рідним зниклих безвісти надають юридичну допомогуВасиленкове: село, через яке пройшла лінія фронту«Гаряча лінія» для родичів загиблих внаслідок військових дійГоловою Інтерполу обрали представника Південної КореїЗаява громадських організацій різних країн з приводу можливого обрання представника Росії Президентом ІнтерполуПовідомлення СММ ОБСЄ щодо поранень цівільного населенняЛінія фронту - межа життя. Троїцьке.Лінія фронту. Лінія життя. ПопаснаХарківська область захиститься від Росії трьома лініями оборониОфіційна «гаряча телефонна лінія» для родичів учасників АТОГаряча тема – Врадіївка – вже другий тиждень в коментарях ХПГ

Допомога українцям за кордоном

06.11.2007    джерело: www.zik.com.ua
Відтепер на Україні діє гаряча лінія Інтерполу для людей, які за кордоном потребують негайної допомоги: (380 44) 254-98-36

Відтепер на Україні діє гаряча лінія Інтерполу для людей, які за кордоном потребують негайної допомоги: (380 44) 254-98-36

За підтримки Представництва Міжнародної організації міграції в Україні було ініційовано створення «гарячої телефонної лінії» для громадян України, які потребують негайної допомоги за кордоном. Номер телефону: (380 44) 254-98-36 (цілодобово). Для забезпечення ефективності функціонування цього нововведення в приміщенні Робочого апарату Національного центрального бюро Інтерполу був встановлений так званий цифровий реєстратор, який призначений для високоякісного запису, зберігання та відтворення звукової інформації, що передається засобами зв’язку, та дозволяє визначати вхідні телефонні дзвінки. Про це сьогодні, 5 жовтня, ЗІК повідомив ДГЗ МВС України з посиланням на Робочий апарат НЦБ Інтерполу.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Робочого апарату НЦБ Інтерполу є протидія злочинам, пов’язаним із торгівлею людьми, допомога особам, які потрапили у трудове чи сексуальне рабство, або відносно яких за кордоном було вчинено злочинні дії.

З метою посилення ефективності боротьби із торгівлею людьми та оперативності надання дієвої допомоги українським жінкам, які потрапили в сексуальне рабство, з вересня 2006 року в НЦБ Інтерполу функціонує «гаряча скринька» —  Interpol_SOS.mvs.gov.ua., яка вже виправдала своє існування.

«Гаряча лінія» була створена з огляду на те, що не всі мають можливість користуватись всесвітньою мережею Інтернет для того, щоб надіслати повідомлення. «Гаряча лінія» відрізняється від інших подібних «гарячих ліній», які існують як в урядових, так і в неурядових міжнародних організаціях, тим, що саме Робочий апарат НЦБ Інтерполу як підрозділ МВС України володіє можливостями здійснення повних, якісних та швидких перевірок за межами України в рамках співпраці з іноземними правоохоронними органами по лінії МОКП – Інтерпол.

Оскільки в підрозділі Інтерполу існує цілодобовий пункт прийому та обробки інформації, «гаряча лінія» працює 24 години на добу, що дозволяє оперативно реагувати на будь-яку ситуацію. Нещодавно служба Інтерполу допомогла двом неповнолітнім повернутися на Батьківщину та визволили моряків з «трудового рабства» за кордоном.

Для того, аби вам допомогли швидко, потрібно повідомити назву країни, місце, час, відносно кого скоєно злочин, та обставини, що склалися.

Відносно обставин, що мають цивільно-правові відносини, не потрібно турбувати, оскільки вони не входять до компетенції Інтерполу.

Довідка ЗІКу.

Телефон гарячої лінії: (380 44) 254-98-36 (цілодобово).

Адреса: 01024, Україна, м. Київ, вул. Богомольця, 10

Факс (380 44) 254-7709,

e-mail: [email protected]

http://icpo.centrmia.gov.ua

Відносно обставин, що мають цивільно-правові відносини, просимо не турбувати, оскільки вони не входять до компетенції Інтерполу.

 Поділитися