MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

“У полоні Вітя навіть не знає, що у нього народилася онука”: мати з Балаклії шукає зниклого безвісти сина«Один братик народився під бомбардуванням. І другий…»ЄСПЛ: Мустафа Сезгін Танрікулу проти ТуреччиниFront Line Defenders: Негайно звільнити Сервера Мустафаєва!РФ: Хворого Сервера Мустафаєва залишили під вартоюРФ: Мустафаєву та Аметову не надають медичної допомогиСервер Мустафаєв: суд і тюремники змушують в’язнів щоденно голодуватиКримчанин Сервер Мустафаєв визнаний в’язнем сумлінняРФ: Умови утримання Мустафаєва в СІЗО Краснодара адвокатка називає «тортурними»Як домогтися видачі свідоцтва про народження дитини, що народилася на окупованій територіїЦей обмін мені дуже нагадує капітуляцію, — Мустафа ДжемілєвКрим: Підконтрольний Кремлю суд визнав арешт Мустафаєва правомірнимКрим: Сервера Мустафаєва помістили до психлікарніВиставка «Мустафа Джемілєв і українські шістдесятники: солідарна боротьба за спільну свободу»Мустафа Джемілєв щодо можливих конфліктів 18 травня (Інтерв’ю)Зміг дитину «народити» – аліменти слід платитиМустафа Хаїров: «Не можу бути спокійний, поки не відновлена справедливість»Мустафа Джемільов став лауреатом нагороди «Світло справедливості»МВС оголосило сувору догану бійцеві Беркута, який затримав журналіста Української правдиВ понеділок "Беркут" затримав ще одного журналіста

Безпрецедентне жорстоке побиття кримських татар

09.11.2007   
Звернення до Президента України

Президентові України

Ющенко В. А.

 

У Криму різко погіршується суспільно-політична ситуація. Головною причиною нового витка протистояння є безпрецедентне по своїй жорстокості й із залученням спеціальних підрозділів МВС і ВВ України погроми майна й побиття кримських татар.

Невмотивоване застосування насильства з боку спецпідрозділів МВС України яке сталося 6 листопада 2007 року на Ай-Петрі (Ялта), у кількості тисячі бійців проти п’ятдесятьох кримських татар, які намагались зберегти власність, що належала їм, здійснювалося у формах украй небезпечних для їхнього життя й принизливих для людської гідності.

У результаті спричиненого насильства, десятки кримських татар отримали поранення різного ступеня, двоє з них прооперовані.

Кримська влада, що виправдує нові репресії проти кримських татар необхідністю наведення порядку в земельних питаннях, зацікавлена в дестабілізації ситуації в Криму, оскільки, таким чином, кримські посадовці прагнуть уникнути власної відповідальності й карного переслідування за незаконне розбазарювання тисяч гектарів землі на Південному березі Криму й інших регіонів півострова.

Необхідно негайне втручання органів центральної влади. У цьому зв’язку вважаємо за необхідне відрядження у Крим спеціальної комісії для розслідування усіх причин, що призвели до нової хвилі репресій і дискримінації кримських татар і діям правоохоронних органів, що стали, по суті, провідниками політичних і олігархічних сил, що є ініціаторами й замовниками насильницьких дій стосовно кримських татар.

 

Голова Ради представників

кримськотатарського народу

при Президентові України Мустафа Джемілєв

 Поділитися