MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Становище жінок в Україні погіршилося

09.11.2007    джерело: www.human-rights.unian.net
У 2007 році Україна опустилася в Глобальному рейтингу гендерної рівності в суспільно-економічному та політичному житті на 57-ме з 48-го місця, яке вона займала у 2006 році.
Про це йдеться у обнародуваній 8 листопада доповіді Всесвітнього економічного форуму.
Лідерство в рейтингу, як і минулого року, зберігають Швеція, Норвегія та Фінляндія.
Серед країн СНД найвищу позицію займає Молдова – 21-ше місце. Далі йдуть Білорусь – 23-тє місце, Казахстан – 32-ге місце, Узбекистан – 41-ше місце, Росія – 45-те місце.
Глобальний рейтинг гендерної рівності складається на основі оцінки чотирьох основних критеріїв: економічної участі та можливостей (рівень зарплати, рівень зайнятості та можливості доступу до висококваліфікованої праці); рівень освіти (рівень доступу до основної та вищої освіти); політичні повноваження (представництво у владних структурах) та здоров’я і тривалість життя (оцінка тривалості життя та чисельне співвідношення населення за статтю).
Згідно з доповіддю, Україна посідає 26-те місце за критерієм економічної участі та можливостей, 73-тє місце - за рівнем доступу до освіти, 74-те місце - за критерієм здоров’я і лише 109-те місце - за представництвом у владі.
Загалом в рейтингу оцінювався рівень гендерної рівності в 128-ми країнах світу.

 Поділитися