MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Представники Уповноваженого ВР з прав людини прибули до Слов’яносербської колонії

12.11.2007    джерело: www.ombudsman.kiev.ua
Перевірку здійснюють також перший заступник Голови Держдепартаменту з питань виконання покарань та співробітники Генпрокуратури.

Вранці 10 листопада 2007 року один з трьох втікачів, довічно ув’язнених за тяжкі злочини (декілька вбивств із застосуванням вогнепальної та холодної зброї) у Слов’яносербській виправній колонії № 60, що в Луганській  області, був вбитий  під час збройного нападу на контролера. Контролер зараз перебуває в лікарні.

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова відкрила провадження з цієї надзвичайної події. Для з’ясування її обставин та причин на Луганщину до названої установи, де відбувають покарання близько 900 осіб (у тому числі 75 засуджених до довічного позбавлення волі) за дорученням Ніни Карпачової негайно прибули три представники Уповноваженого з прав людини.  Вони мають насамперед з’ясувати, яким чином стала можливою втеча ув’язнених, яким шляхом потрапила до них зброя і наскільки серйозним є характер тілесних ушкоджень (різання вен), які самі собі спричинили три десятки засуджених.

У Слов’яносербській виправній колонії № 60 здійснюють також перевірку перший заступник Голови Держдепартаменту України з питань виконання покарань Микола Ільтяй та співробітники Генпрокуратури. 

Ситуацію в цій колонії – на особливому контролі Уповноваженого з прав людини.

Прес-служба Уповноваженого Верховної
Ради України з прав людини

 Поділитися