MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ЄСПЛ оголосив рішення у справі ‘Росія проти України’Над прірвою брехні… Дещо про війну, російську інформаційну ескалацію і шори на очіБандера. Запрошення до спокійної розмовиПро третю національність, людей без біографії і розлади ідентичностіВсеволод Речицький: «Капіталізм – це чесно про людей»Виступ на правозахисному клубі «Радикалізація суспільства»10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Валентина НаливайченкаГібридна економіка, або дещо про елементи «співпраці» з РосієюПрава людини в Україні в 2017 р.: основні тенденціїПрава людини в Україні в 2016 р.: основні тенденціїЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 90 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 05.09.2016 – 09.09.2016«Тать не тать, та на таку ж стать…»Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 61 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 15.02.2016 – 19.02.2016Аргументи на користь конституційного закріплення права на зброю (оновлено 16.11.2015)Як змусити прокуратуру розслідувати злочини державних службовців? (прес-реліз + відео, + фото)Діалог стосовно права на зброю (30 травня – 1 червня, 2015)Мова ворожнечі в Інтернет-ЗМІ стосовно представників ромської національної меншини в Закарпатті«Януковичу потрібен Сенат, щоб він не був як вовк у лісі»14. ВРАЗЛИВІ ГРУПИ ЯК ОБ’ЄКТ ДИСКРИМІНАЦІЇ, РАСИЗМУ, КСЕНОФОБІЇ ТА ЗЛОЧИНІВ НА ҐРУНТІ НЕНАВИСТІПрава людини в Україні 2011. XXIV. ПРАВА ІММІГРАНТІВ В УКРАЇНІ

Відкрилася фотовиставка «Зруйнована історія Луганської області»

14.11.2007   
Зоряна Єгорова

13 листопада 2007 року в Луганську відкрилася фотовиставка «Зруйнована історія: слідами корупціонерів». Експозиція виставки демонструється у приміщенні Обласної універсальної бібліотеки імені Горького.

Предметом фотовиставки стала активна руйнація давніх курганів. Відомо, що на території Луганської області знаходяться поселення та поховання кам’яного віку, мідної та бронзової доби. Час спорудження луганських курганів науковці співвідносять із віком єгипетських пірамід.

На виставці представлено декілька десятків фотознімків стародавніх пам’яток історії Луганщини, які потерпають від руйнації. Усі знімки виявлених порушень були зроблені на території Луганської області.

Після відкриття фотовиставки відбувся інформаційно-практичний семінар «Недопущення випадків дій, які мають корупційні ознаки, щодо питань охорони й використання пам’яток історії та культури». Даний захід спрямований на інформування зацікавленої громадськості, державних службовців, співробітників правоохоронних органів про можливі випадки корупції у галузі охорони історико-культурного надбання у регіоні.

Фотовиставка і семінар – складові реалізації проекту «Археологи проти корупції», який розпочав свою роботу в Луганській області з вересня цього року. Проект здійснюється Регіональним інформаційно-ресурсним центром проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна» спільно із громадською організацією «Луганська археологічна спілка». Центр діє на базі Луганської обласної громадської організації «Східноукраїнський центр громадських ініціатив».

Проект «Археологи проти корупції» реалізується з метою активізувати зусилля небайдужої громадськості для унеможливлення корупційних випадків у галузі охорони пам’яток історії і культури.

Здійснення описаних заходів є можливим завдяки підтримці американського народу, що надається через Агентство США з Міжнародного розвитку (АМР США), Корпорацію «Виклики Тисячоліття» (МСС) та Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI).

 

Контакти:

Керівник регіонального ресурсно-інформаційного центру проекту «Гідна Україна» – Володимир Щербаченко.

Тел./факс – 8 (0642) 49 13 74, 8 (067) 640 94 40

e-mail: [email protected]

Голова ради ГО «Луганська археологічна спілка» – Олексій Бритюк

Тел. – 8 (095) 479 60 01

e-mail: [email protected]

 

 Поділитися