MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Світові експерти: Україну захоплює страшна хвороба

21.11.2007    джерело: www.pravda.com.ua
Зі 150 тисяч нових інфікованих вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) в країнах колишнього СРСР - 90 % припадає саме на Росію й Україну; з них 66 % стосуються Росії, мовиться в звіті ООН за 2007 рік.

За даними Організації Об’єднаних Націй, в Україні й Росії різко зростає захворюваність на синдром набутого імунодефіциту людини ().
Зі 150 тисяч нових інфікованих вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) в країнах колишнього СРСР - 90 % припадає саме на Росію й Україну; з них 66 % стосуються Росії, мовиться в звіті ООН за 2007 рік.
Це підтверджує новий наступ пандемії СНІДу після її відступу 2001–2003 років, наголошують автори звіту.
Головною причиною захворюваності в цих країнах є вживання наркотиків за допомогою ін’єкцій. Крім того, зокрема в Росії, зростає кількість випадків передачі ВІЛ при гетеросексуальних статевих відносинах без засобів захисту.
Загальна кількість інфікованих ВІЛ у країнах колишнього СРСР, за даними звіту, зросла в півтора рази від 2001 року і становить 1 мільйон 600 тисяч.
В Україні кількість нових інфікованих ВІЛ за цей самий час більш ніж подвоїлася і минулого року перевищила 16 тисяч, а за перше півріччя цього року перевищила 8,7 тисяч осіб.
Найураженішими регіонами в Україні є південний схід і Київ.
У Донецьку ВІЛ-позитивною є кожна четверта повія, а рівень інфікованості серед наркоманів, які вживають наркотики через ін’єкції, в деяких містах півдня України може сягати 90%, мовиться в останньому звіті ООН про захворюваність на СНІД.
Водночас, катастрофічними називають медики темпи розповсюдження ВІЛ/СНІДу на Дніпропетровщині. Від початку року там зареєстровано на 10% більше нових випадків цього захворювання, ніж торік, передає "Німецька хвиля".
Якщо не посилити боротьбу з поширенням епідемії СНІД в Україні, то вже за 7 років загальна кількість ВІЛ-інфікованих може сягнути 800 тисяч – заявив у Дніпропетровську консультант з програм охорони здоров’я Світового банку Ігор Олійник.
За підрахунками експертів банку, економічні наслідки від цієї епідемії загальмують ріст української економіки на 6%.
Найбільше від розповсюдження ВІЛ/СНІДу потерпають Дніпропетровська, Донецька та Одеська області. Головним чинником розповсюдження цього захворювання на Дніпропетровщині є зростання кількості ін’єкційних наркоманів.
В області вже діє низка профілактичних програм, що мають запобігати розповсюдженню вірусу. Проте інформацію та доступ до них мають надто мало людей, нарікають фахівці.

 Поділитися