MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Єдність та боротьба протилежностей. В голові у харківського міського голови

22.11.2007   
Юрій Чумак
Харківський мер М. Добкін визнає Голодомор, але при цьому залишається «вірним ленінцем».

На прес-конференції, що відбулась 22 листопада у новому прес-центрі Харківської міської ради, харківський міський голова Михайло Добкін підтвердив, що визнає Голодомор страшним лихом для українського народу. Але при цьому заявив: «допоки я – міський голова – пам’ятник Леніну залишиться стояти на майдані Свободи у Харкові».

Зупинившись на темі вшанування жертв Голодомору, М. Добкін зазначив, що на 2008 р. заплановано збудувати Меморіал у парку Пам’яті та поставити біля нього каплицю (хоча, щодо останньої, є різні думки, адже на цьому місці поховані представники різних конфесій). Цього року, міська влада разом з обласною адміністрацією, організовують у Харкові 24 листопада цілий ряд урочистих заходів, присвячених роковинам Голодомору. Навіть сам міський голова пообіцяв запалити свічку на пам’ять безневинно загиблих.

Проте, коли журналіст «Прав людини» підняв питання щодо доцільності перенесення пам’ятника Леніну (ідейного натхненника червоного терору та голодоморів), що розташований у самому центрі Харкова, та явно дисонує з назвою майдану Свободи, М. Добкін безапеляційно заперечив таку можливість. Мовляв, пам’ятник Леніну – один із символів Харкова.

Отож, які символи – таке й буття…

 

ФОТО В.Фоменка

 

 Поділитися