MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Світові експерти: Україну захоплює страшна хворобаУказ Президента про боротьбу із СНІДом і туберкульозом не виконуєтьсяГлобальний фонд з боротьби з ВІЛ/СНІД може не дати Україні 150 млн. дол.Дніпропетровщина просить допомогу в боротьбі з ВІЛ/СНІДомЕпідемія СНІДу в Україні є найбільш тяжкою серед країн Європи та Центральної АзіїЕпідемія СНІДу в Україні найзагрозливіша в Європі - ООНВІЛ – СНІД в Україні: ситуація стабілізується?Півмільйона українців споживають ін’єкційні наркотики“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихЗвіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12 Звіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 За ґрати за вподобайку: окрема думка судді Аркадія Бущенка Касетними снарядами по “Сонечку” — мешканці Охтирки згадують перші дні війни ‘Ракета поцілила в батька. Це ніколи не зітреться ані з пам’яті, ані з серця’Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Звіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської спеціалізованої туберкульозної лікарні №89З-поміж українських біженців у Німеччині є ‘вкрай багато свідків’ злочинів РФ У ЄСПЛ відбулися усні слухання у ‘кримській справі’Війна проти незалежної культури. Дайджест російських протестівЗвіт за результатами моніторингового візиту до Софіївської виправної колонії №45

Кримінальне переслідування наркоманів заважає боротися зі СНІДом

23.11.2007    джерело: human-rights.unian.net
Потрібні зміни до відповідного наказу Міністерства охорони здоров’я України, які дозволять залучити наркозалежних до лікування та соціальних послуг, зменшити рівень злочинності та знизити темпи поширення епідемії ВІЛ /СНІДу, туберкульозу, гепатитів

Громадські експерти вважають, що кримінальне переслідування наркозалежних в Україні є надмірним, що перешкоджає боротьбі з епідемією ВІЛ/СНІДу.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив представник Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні Павло Скала сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Нормативно встановлений “поріг” притягнення до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотиків є набагато вищим, ніж у більшості європейських країн, де епідемію ВІЛ/СНІД вже взято під контроль”, - сказав П.Скала.

На його думку, внесення змін до відповідного наказу Міністерства охорони здоров’я України дозволить залучити наркозалежних до лікування та соціальних послуг, зменшити рівень злочинності, знизити темпи поширення епідемії ВІЛ /СНІДу, туберкульозу, гепатитів.

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації зменшення шкоди Сергій Ботвін зазначив, що на одного засудженого наркопостачальника припадає п’ять споживачів наркотиків.

За його словами, загроза потрапити в місця позбавлення волі змушує споживачів ін’єкційних наркотиків самоізолюватися. На думку С.Ботвіна, через самоізоляцію споживачі наркотиків стають вкрай важкодоступною групою населення для проведення профілактичних заходів щодо ВІЛ/СНІД. Крім того, додав він, витрати на слідство, судовий розгляд та утримання наркозалежних за гратами обходиться державі у сотні мільйонів гривень.

 Поділитися