MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ готується розказати правду про агентів МГБ, перевдягнених у вояків УПА

26.11.2007    джерело: www.5tv.com.ua

Служба безпеки України має документ, який свідчить про злочини агентів МГБ перевдягнених під вояків УПА, які катували й знищували людей на Західній України. Незабаром цей документ має бути оприлюднений. Про це в ефірі "5 каналу" заявив виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Валентин Наливайченко, в.о. голови СБУ: "Ми маємо зараз документ, який був відомий Хрущову у 49-му році. Настав час його оприлюднити. Це доповідь одного з військових прокурорів про так звані спецбоївки, які під виглядом загонів УПА лютували в Західній Україні. Це спеціальні агенти МГБ, які створювали бойові групи перевдягаючись в загони УПА. В Західній Україні лютували, мордували, знищували людей, ґвалтували молодих жінок. І в такий спосіб залишали після себе злочинну пляму на тих хто боровся за волю України. Тобто, про УПА. І всі тепер перекручення і брехня, яка точиться навколо УПА чи постаті Героя України Шухевича вона вже вживлена на той час каральними органами МГБ, чи як вони далі називалися. І вона до цього часу ця брехня живе.  Ми мусимо якомога скоріше і ці документи оприлюднити. Це має об’єднати всю Україну, яка і так живе на брехні незалежно від того чи творилася ця брехня на Західній Україні або ж на Східній як Голодомор".

 Поділитися