MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заборонено забороняти

28.11.2007   
Георгій Кобзар

Харківський обласний адміністративний суд відмовив міськвиконкому у забороні пікету на майдані Свободи, організованому місцевою організацією Блоку Юлії Тимошенко.

"В суботу 24 листопада в результаті розгляду відповідного позову двічі мінялася колегія суддів. Не дивлячись на певний тиск, суд ухвалив рішення про законність проведення пікету на пл. Свободи", – написано в повідомленні блоку.

Проте, керівник справами міськвиконкому Олександр Новак заявив, що вже готується апеляція на рішення суду.

Нагадаємо, що 23 листопада харківські БЮТівці встановили на площі Свободи в Харкові декілька десятків наметів, з метою зібрати підписи мешканців міста на підтримку створення слідчої комісії Верховної Ради України для всебічної перевірки діяльності харківської міської влади, зокрема, мера Михайла Добкіна і секретаря міськради Геннадія Кернеса. Міські власті заявили, що намети встановлені незаконно, оскільки місцева організація ВО "Батьківщина" сповістила міськвиконком про акцію "занадто пізно" – вранці того ж дня, і подали позов до суду.

А мер Харкова М. Добкін пожалівся, що "вже почалася підготовка до святкування Нового року, і площа Свободи займає ключову позицію у заходах під час новорічних свят, тому на сьогодні зривається ряд робіт, які вже повинні були розпочатися з приведення площі в той вигляд, який вона повинна мати напередодні Нового року".

Тим часом, БЮТівці намічають зібрати 200 тис. підписів і планують впоратися за тиждень. А міська влада, що не в захваті від цієї акції, готує апеляцію до суду.

 

Дивись також:

Харківський міськвиконком незаконно обмежує право на мирні зібрання

 

ФОТО Юрія Чумака

 Поділитися