MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«В стол» писать не намереныПопытка заглушить правозащитниковКувалди проти пам’яті. Підсумки тижняУ Києві відкриють офіс МКС, а Ісландія визнала Голодомор геноцидомБританська Колумбія визнала Голодомор геноцидомВизнання Голодомору Геноцидом: Міжнародні Конвенції, Договори та Судові Рішення (Висновки Лемкіна Підтверджуються)Тези виступу на Міжнародному форумі до 85-х роковин Голодомору «Україна пам’ятає – світ визнає!»Тема Голодомору в осмисленні Рафаєла Лемкіна, у порівняльних ґеноцидах, та у заходах їх запобіганнюДо 85-ї річниці Голодомору. Як правильно кваліфікувати цей злочин?Політичні репресії на Харківщині під час Голодомору в дзеркалі статистикиІсторія кривавого хліба…Українська катастрофа ХХ століття28 листопада 2015 року – День пам’яті загиблих під час ГолодоморуНауковці назвали точну кількість жертв ГолодоморуМайже дві третини українців вважають Голодомор 1932-33 років геноцидомВисновок. Правова кваліфікація Голодомору 1932-1933 років в Україні та на Кубані як злочину проти людяності та геноциду (оновлено)Російським історикам рекомендовано доводити «універсальність голодомору»В Росії книги про Бандеру і Голодомор прирівняли до екстремізмуУ Харкові пошкодили пам’ятний хрест жертвам ГолодоморуНа Сумщині оприлюднюють повну архівну базу загиблих від Голодомору

Віртуальний наступ на Пам’ять

19.12.2007   
Зловмисники, які атакують «Майдан» і сайти правозахисних організацій підривають не тільки свободу слова, а й наш заклик до Пам’яті жертв Голодомору. Запрошуємо всіх разом з нами перебороти цю віртуальну стіну й підписатися під нашим зверненням

Допоможіть нам його відбити!

Зловмисники, які атакують суспільно-політичний портал «Майдан» і сайти українських правозахисних організацій підривають не тільки свободу слова, а й наш заклик до Пам’яті жертв Голодомору. 

Поки здійснюються необхідні заходи для забезпечення захисту наших сайтів від таких варварських атак, пропонуємо всім, хто хоче додати свій голос до нашого звернення до Міністерства закордонних справ Російської Федерації щодо Голодомору залишити свої підписи за вказаною адресою. 

14 грудня МЗС Росії опублікувало заяву, в якій висловило занепокоєння у зв’язку з "антиросійськими проявами" в Україні. Ми просимо шановних представників Міністерства та всіх читачів прочитати наше звернення. Нам вкрай важко повірити, що хтось міг би убачити русофобські настрої в заклику до всіх людей доброї волі вшанувати пам’ять жертв злочину проти людськості, скоєного тоталітарним режимом.

Під нашим зверненням за день до атаки підписалось приблизно тисяча осіб з України, Росії та багатьох інших країн світу.  Вони разом з нами усвідомлюють необхідність увічнити всі невинні жертви штучного голоду і дати коректну оцінку та інформацію про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні, аби таких злочинів ніколи не повторилося. 

У нашій першій заяві ми писали, що пора вже перестати битися головою у геополітичну стіну.  Нехай той, хто замовив атаку, не сумнівається: з віртуальною стіною ми теж не будемо миритися. 

Запрошуємо всіх разом з нами перебороти цю віртуальну стіну й підписатися під нашим зверненням. . 

Будь ласка, напишіть за електронною адресою [email protected] . та залишіть свій підпис.  За бажанням можна додати професію або подібну інформацію.  Оскільки наше звернення покликане об’єднати людей із всіх країн, ласкаво просимо написати, де Ви мешкаєте (в якій країні і, якщо можна, в якому місті). 

Заздалегідь дякуємо за підтримку!

Галя Койнаш, Харківська правозахисна група, Альянс «Майдан»

Заява

Ми запрошуємо всіх людей доброї волі в Україні, Росії та інших країнах світу допомогти нам розширити знання про Голодомор 1932-1933 рр. в Україні.
Ми вже давно б’ємось головою у геополітичну стіну. Час знайти більш конструктивний шлях.
Тому ми написали це звернення до Міністерства закордонних справ Російської Федерації.
Мова не йде про висунення звинувачень до нинішнього уряду РФ чи про зведення рахунків. Але ми підкреслюємо, що, коли мова заходить про Голодомор, світ не повинен керуватись геополітичними, економічними, енергетичними чи політичними стратегіями.
Ми говоримо лише про справедливість, про готовність осмислити наше минуле і зробити все, що у наших силах, щоб такий злочин проти людства ніколи більше не повторився.
Будь-ласка, приєднайте свій голос до нашого звернення.

Звернення до Міністерства закордонних справ РФ щодо Голодомору 1932-1933 рр.

Напередодні наближення 75-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, ми вітаємо прийняття Резолюції ЮНЕСКО про Увіковічення пам’яті його жертв.

Резолюція нагадує, що Голодомор був викликаний жорсткими діями і політикою тоталітарного сталінського режиму та закликає держави-члени забезпечити поширення знань про цей злочин. Ця резолюція підписана і Росією.

Україна, разом з 12 державами світу, визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом проти українського народу. Таку думку розділяють історики, дослідники та представники громадянського суспільства багатьох країн світу.

Безумовно, мова йде про весь народ України, що проживав у ті страшні роки на її території, а не лише про представників титульної нації. Нам відомо, однак, що на офіційному рівні Росія виступає проти визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом. Багато інших держав явно не поспішають приймати рішення з цього приводу, яке може, як їм видається, ускладнить відносини з Росією.

Таке заперечення очевидного залишається незрозумілим, оскільки у даному випадку злочин скоїв  тоталітарний режим, який як Росія, так і Україна, однозначно засуджують.

 

Тому ми закликаємо владу Російської Федерації:

1) забезпечити вільний доступ дослідників та представників міжнародної громадськості до всіх архівних матеріалів, зокрема, до документів КДБ, що стосуються кінця двадцятих та тридцятих років у СРСР, які зараз знаходяться у розпорядженні Федеральної служби безпеки РФ. Служба безпеки України вже розсекретила всі документи про Голодомор, що є у її розпорядженні;

 

2) якщо, зрозуміло, архівні матеріали не доведуть зворотного, визнати Голодомор геноцидом – злочином, скоєним тоталітарним сталінським режимом;

 

3) сприяти розширенню знань про Голодомор з метою засвоєння майбутніми поколіннями уроків цього трагічного періоду історії. Це б відповідало принципам та цілям ЮНЕСКО, членом якої є Російська Федерація.

 

Ми впевнені, що без визнання факту скоєного злочину неможливо створити умови, в яких будуть забезпечені гарантії від повторення подібного в майбутньому.

 

Додати підпис можна за електронною адресою [email protected]
 Поділитися