MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Насилля в армії: стали відомими причини смерті 18-річного солдатаВійна проти цивільних: 21 лютого армія РФ обстріляла Херсон ‘У дідовій хаті — у стелі ракета’: російська армія майже знищила село Залиман на ХарківщиніАрмія рф поцілила ракетами по торговельному центру в КременчуціРосійська армія мінує українську землю протипіхотними мінамиРосійська армія обстріляла дитсадок, лікарню та дитячий будинок Комісія виявила позастатутні відносини у частині, де служив РябчукТрудові відносини з підприємством на непідконтрольній території розірвано у судовому порядкуСоціально-правові відносини батьків та дітей. Міжнародний досвідАрмія квітня 2014-го та армія листопада 2015-го різняться в рази!Круглий стіл «Відносини ЗМІ і силових структур в Україні»В Службі безпеки України відкрилась фотовиставка «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених»Служити б ради, але здоров’я немаєІсторія хвороби держави в історії хвороби юнакаМайора, який застрелив рядового, засудили до 13 роківПро поїздку за програмою міжнародних візитів «Захист громадянських прав у військах США», 7-25 серпня 2006 рокуПризначено перевірку додержання законів щодо збереження життя і здоров’я військовослужбовцівЗа рік у ЗСУ загинули 50 військовихДругий за тиждень смертельний постріл пролунав в українській арміїЗі своєї дзвіниці

На Харківщині загинув солдат строкової служби. Ведеться розслідування

20.12.2007    джерело: www.mil.gov.ua

Незважаючи на заходи, які вживаються керівництвом Міністерства оборони та Збройних Сил України, командирами з’єднань, частин і установ, у військових колективах продовжують мати місце випадки нестатутних взаємовідносин між військовослужбовцями, що призводять до трагічних наслідків.

Так, 19 грудня, на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України, що дислокується у м.Лозова Харківської області, внаслідок нестатутних взаємовідносин від отриманої травми помер солдат строкової служби Юрій Сташенко.

Військовою прокуратурою Харківського гарнізону ведеться слідство.

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Сергій Кириченко для з’ясування причин та обставин загибелі військовослужбовця віддав розпорядження командувачу Сухопутними військами провести службове розслідування трагічного інциденту. На місці події також працює зональний підрозділ Військової служби правопорядку в Збройних Силах України.

На період розслідування від виконання службових обов’язків усунуті командир військової частини, його заступник з гуманітарних питань та начальник штабу.

Керівництво Міністерства оборони та Збройних Сил України висловило глибокі співчуття рідним та близьким загиблого солдата.

Управління Прес-служби МО України

20.12.2007

 Поділитися