MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники сміються: В Харькове начались политические репрессии – М.Добкин

26.12.2007   
Напередодні Нового Року Харківська правозахисна група вирішила ввести нову рубрику нашого сайту та бюлетеню - правозахисники сміються

«Политрепрессии начались в Харькове и области после избрания правительства из представителей «оранжевых» сил. По политическим мотивам уже уволено около 10 чел.», –  заявил харьковский городской голова Михаил Добкин 26 декабря на сессии Харьковского облсовета,  сообщил корреспондент «SQ» из сессионного зала.

Как подчеркнул М.Добкин, в харьковских  горсовете и облсовете есть костяк Партии регионов, Слобожансого выбора и КПУ. «И мы дадим отпор представителям «оранжевой» власти», – заявил мэр Харькова. Он поблагодарил руководителей облсовета за то, что депутатам дали возможность посмотреть «на одну из масок человека, который любит поучать других (речь шла о показе фильма о советнике председателя Харьковской облгосадминистрации Василие Третецком)».

По словам М.Добкина, 2008 г. будет последним годом хаоса, так как Партия регионов вернется к власти и наведет порядок в стране.

«STATUS QUO», 26.12.2007, Харьков

 

Від редакції «ПЛ»:

До відома малоосвічених діячів Харківської міської влади – в Україні існує закон «Про реабілітацію жертв політичних репресій», який був прийнятий в 1991 році. В законі чітко визначено, що до жертв політичних репресій відносяться особи, які були необґрунтовано засуджені судами України або репресованих на території республіки іншими державними органами в будь-якій формі, включаючи позбавлення життя, переселення в примусовому порядку, вислання і заслання за межі республіки, позбавлення громадянства, примусове поміщення до лікувальних закладів, позбавлення інших громадянських прав або свобод з мотивів політичного, соціального, класового, національного і релігійного характеру.

Офіційні причини звільнення місцевих чиновників харків’янам сьогодні невідомі. Але звільнення з посади за надання дозволу приватизувати пам’ятники архітектури в Харкові, за некомпетентність держслужбовців чи банальне розкрадання бюджетних коштів не підпадають під визначення політичних репресій.

І взагалі словоблудіє – це гріх перед пам’яттю мільйонів загиблих та постраждалих від репресій за майже 75 років радянської влади. Але ж ще живі їх нащадки, які добре розуміють зміст слова політичні репресії…

 Поділитися