MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Катування в Чернігівському СІЗО

31.12.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Олексій Тарасов
Як стало відомо Чернігівському громадському комітету захисту прав людини, в слідчому ізоляторі № 31 м. Чернігова у період між 15 та 20 грудня 2007 року був жорстоко побитий персоналом СІЗО ув’язнений Мельниченко
Як стало відомо Чернігівському громадському комітету захисту прав людини, в слідчому ізоляторі № 31 м. Чернігова у період між 15 та 20 грудня 2007 року був жорстоко побитий та підданий тортурам персоналом пенітенціарного закладу ув’язнений Мельниченко. За даними наших джерел, йому переламали три ребра, пошкодили нирку, піддали іншому знущанню та приниженню. Кваліфіковану медичну допомогу ув’язненому не було надано.

Це ж джерело повідомило, що в цього ув’язненого відсутній адвокат, слідчий з невідомих причин не з’являється. Зв’язатися з Мельниченко не має можливості.

Наша організація усіма доступними засобами перевіряє інформацію про побиття та буде вживати заходи для проведення повноцінного розслідування цієї справи.

Олексій Тарасов,
Голова Чернігівського громадського комітету захисту прав людини
 Поділитися