MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Половину перевіреної продукції харківських підприємств – забраковано

11.01.2008   
Георгій Кобзар
У Харківській області створено робочу групу з координації дій органів щодо виявлення фактів виробництва та реалізації небезпечних, неякісних і фальсифікованих товарів.

На виконання спільного наказу Міністерства внутрішніх справ і Держспоживстандарту України від 15 жовтня 2007 р. № 378/259 в Харківській області створено робочу групу з координації дій органів МВС, ДП «Харківстандартметрологія» та Головного обласного управління у справах захисту прав споживачів щодо виявлення фактів виробництва та реалізації небезпечних, неякісних і фальсифікованих товарів.

Групою розроблений і реалізується план спільних заходів щодо виявлення фактів виробництва та реалізації неякісної, небезпечної та фальсифікованої продукції, який, зокрема, передбачає:

– оперативне реагування на інформацію про неякісну, небезпечну і фальсифіковану продукцію від МВС України в Харківській області, ДП «Харківстандартметрологія» , Головного Харківського обласного управління у справах захисту прав споживачів;

– проведення спільних перевірок оптових баз, мережі оптово-роздрібної торгівлі Харкова з метою виявлення неякісної, небезпечної і фальсифікованої продукції;

– проведення спільних перевірок нафтобаз та АЗС Харкова та Харківської області з метою виявлення неякісних пально-мастильних матеріалів;

– проведення спільних перевірок ринків Харкова та Харківської області.

В рамках участі в роботі групи за період з 16 жовтня по 31 грудня 2007 року ДП «Харківстандартметрологія» перевірена продукція 12 підприємств на загальну суму понад 335 тис. грн., в результаті чого продукцію на суму 188,3 тис. грн. забраковано.

Як повідомляє прес-служба ДП «Харківстандартметрологія», за результатами перевірок заборонено реалізацію 8 партій продукції, а в трьох випадках накладено заборону на реалізацію всієї продукції.

Загальна сума штрафів, накладених на підприємства-порушники, склала понад 18,5 тис. грн. На 8 посадових осіб накладені адміністративні стягнення за порушення в галузі стандартизації на загальну суму 1122 грн.

 

 Поділитися