MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні створюють Фонд безпеки журналістів

14.01.2008    джерело: www.dw-world.de
Створена робоча група, яка нині працює над розробкою правил роботи, механізмами надання допомоги та принципів фінансової діяльності Фонду.

В Україні діятиме Фонд безпеки журналістів. Його створення ініціює Міжнародна федерація журналістів та медіа-профспілка Швеції. Фонд допомагатиме українським ЗМІ проводити незалежні розслідування резонансних справ, убезпечуючи життя журналістів.

Фонд безпеки журналістів діятиме при Незалежній медіа-профспілці. Там створена робоча група, яка нині працює над розробкою правил роботи, механізмами надання допомоги та принципів фінансової діяльності Фонду.

Голова Незалежної медіа-профспілки Сергій Гузь не виключає, що до фінансування Фонду залучатимуть політиків та бізнесменів. «Це і є складним питанням створення такого фонду в Україні. Щоб з одного боку він міг залучати кошти з різних джерел, а з іншого був абсолютно незалежною організацією».

За словами Сергія Гузя, вже в лютому документи зі створення Фонду безпеки журналісті будуть подані на реєстрацію, а повноцінно він запрацює наприкінці року. Першим внеском до Фонду стануть кошти від продажу посібника «Заручники інформації», який розробили українські та швецькі журналісти.

 Поділитися