MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прес-залу Європарламенту присвоєно ім’я Політковської

16.01.2008    джерело: human-rights.unian.net

Бюро Європейського парламенту присвоїло кільком будинкам та приміщенням Європарламенту імена визначних європейців, в тому числі прес-залу – ім’я російської журналістки Ганни Політковської.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, відповідно до ухваленого рішення, одна з будівель Європарламенту в Брюсселі отримає ім’я Віллі Брандта (канцлер Федеральної Республіки Німеччини в 1969 -- 1974 роках), інша – Жозефа Анталла (прем’єр-міністра Угорщини в 1990 - 1993 роках).

Міст, що поєднує ці два будинки з будинком Альтьєро Шпінеллі, названо ім’ям Конрада Аденауера (канцлер ФРН у 1949-1963 роках).

Крім того, один із залів для прес-конференцій в приміщенні Європарламенту в Брюсселі отримав ім’я А.Політковської, вбитої у жовтні 2006 року в під’їзді власного будинку в Москві.

16.01.2008

 Поділитися