MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Сім’я безневинно засудженої матері трьох дітей отримає 2 млн грн«Найстрашніше – безслідне зникнення рідних, що не пройшли фільтрацію» – Світлана Ганнушкіна про те, як живуть українці в РосіїРішення ЄСПЛ у справі Світлана Атаманюк та інші проти УкраїниУпочила в Бозі Світлана Кириченко – активна учасниця національно-визвольного і правозахисного руху 60–90-х роківПомерла Світлана Миколаївна КравченкоПРЕС-АНОНСКатували плоскогубцямиМіліціонерів, звинувачених у справі Зайцевої , взято під вартуСтан корупції в Україні в аспекті Харківської областіНакажите виновных в моей гибели! - просила перед смертью мать троих детей, безвинно осужденная за убийствоМінздрав дозволив за заявою пацієнта не вносити діагноз до лікарняного листа„Лікарняні” поза законом: право на приватність відстояно в судіЛікар з Вінниці Світлана Побережець відстояла в суді право громадянина на приватність. Рішення судуЛікар з Вінниці Світлана Побережець відстояла в суді право кожного громадянина на приватність!Науменко Світлана проти УкраїниНауменко Світлана проти України

Апеляційний суд Донецької області поставив крапку у справі Світлани Зайцевої

23.01.2008    джерело: human-rights.unian.net
Два мільйони гривень моральної компенсації виплатять родині загиблої Світлани Зайцевої – незаконно засудженої три роки тому за вбивство. Це рішення Ворошилівського райсуду Донецька залишив чинним Апеляційний суд Донецької області.

2 мільйони гривень моральної компенсації виплатять родині загиблої жінки, незаконно засудженої за вбивство

Три роки тому тридцятирічна жінка, мати трьох дітей була незаконно засуджена за вбивство. Після року ув’язнення справжніх злочинців знайшли. Але у колонії Світлана захворіла на туберкульоз і позаторік померла. Троє дітей залишилися під опікунством бабусі. Жінка майже 2 роки намагалася відшкодувати моральні збитки, але їй відмовляли. Нині питання вирішене.

Два мільйони гривень моральної компенсації виплатять родині загиблої Світлани Зайцевої – незаконно засудженої три роки тому за вбивство. Це рішення Ворошилівського райсуду Донецька залишив чинним Апеляційний суд Донецької області.

Світлана Зайцева померла від туберкульозу, на який захворіла у тюрмі, де її рік незаконно утримували через судову помилку, визнавши винною в убивстві. Після арешту справжніх злочинців її виправдали. Однак у в’язниці хвороба зруйнувала організм Світлани, і у квітні 2006 року вона померла, залишииши сиротами трьох діток. Ними опікується її матір-інвалід, яка подала до суду на державу. Далі тривали півторарічні поневіряння, і лише після втручання прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, чиновники погодилися виплатити сім’ї Зайцевої гроші.

Ольга Пономарьова, суддя апеляційного суду Донецької області: «Головне управління Державного казначейства у Донецькій області відмовлється від своєї апеляційної скарги від 23 листопада 2007 року»

До судової зали не змогла прийти позивачка – мати загиблої жінки - Тетяна Бережна. Нині вона у тяжкому стані в лікарні. Прийшла бабця Світлани разом з трьома правнуками – Євгеном, Ганною і Тетянкою. Вона каже, боротьба за справедливість забрала у них багато сил та здоров’я.

Євдокія Оболенських, мати позивачки: «А я все не верю, устали ждать - два года. Все больные стали, особенно дочка болеет, самое главное, деток надо тоже поднять, только вам спасибо»

Справу вів адвокат Сергій Салов, який має великий досвід у судовій тяганині між державою та громадянами. Каже – чи не вперше в його практиці держава пішла назустріч людині.

Сергій Салов, адвокат: «Не смотря ни на что, в таких условиях, когда государство поворачивается лицом, дети не будут копить злобу на государство, которое обидело когда-то их маму и их, а будут достойными членами нашего общества»

Два мільйони гривень – найбільша компенсація в країні за неправомірні дії правоохоронних органів. А головна провина, за словами адвоката, лежить на слідчому, прокурорі та судді, які вели справу Зайцевої.

 Поділитися