MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дніпропетровщина просить допомогу в боротьбі з ВІЛ/СНІДом

24.01.2008    джерело: www2.dw-world.de
Дніпропетровщина посідає друге місце в Україні за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. Голова обладміністрації звернувся до центральної влади з проханням надати фінансову допомогу в будівництві обласного центру “Анти-СНІД”.

Дніпропетровщина посідає друге місце в Україні за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції. Голова обладміністрації Віктор Бондар звернувся до центральної влади з проханням надати фінансову допомогу в будівництві обласного центру “Анти-СНІД”.
Від свого заснування у 1997 році дніпропетровський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом розташований у невеличкому приміщенні, якому вже понад 60 років. За цей час кількість хворих на СНІД та ВІЛ інфікованих в регіоні зросла майже втричі і зараз становить понад 20 тисяч осіб. Тим часом, стаціонарне відділення може вмістити тільки 30 пацієнтів – розповів головний лікар центру Микола Турчін. Хворим доводиться тижнями стояти в черзі на госпіталізацію, у палатах замість двох лежать по 8 пацієнтів, лікарі просять інші лікарні розмістити своїх пацієнтів. В поліклініці в одному маленькому приміщенні змушені приймати і дітей, і вагітних, і хворих на туберкульоз. Медики б’ють на сполох – у таких умовах неможливо забезпечити повноцінну профілактику та лікування хвороби. Побудувати центр – анти СНІД власним коштом область не може вже понад 10 років, кошторис проекту перевищує 30 мільйонів гривень.

 Поділитися