MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуВисновок щодо політичних мотивів кримінального переслідування та порушень прав людини у справі Сергія ПашинськогоЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 222 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 22.04.2019 – 26.04.2019Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 220 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 08.04.2019 – 12.04.2019Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 212 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 11.02.2019 – 15.02.201910 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Анатолія ГриценкаStatement of NGOs from different countries regarding the possible election of a Russian representative as a President of InterpolЗаява громадських організацій різних країн з приводу можливого обрання представника Росії Президентом ІнтерполуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 172 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 16.04.2018 – 20.04.2018Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 151 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.11.2017 – 17.11.2017Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 145 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 02.10.2017 – 06.10.2017Відкрите звернення "Правозахисного порядку денного" з приводу відкриття низки кримінальних проваджень проти громадських організацій та активістів.Чергова смуга знущання для ВПО від владиЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 111 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 06.02.2017 – 10.02.2017Перемир’я під кулями. Станиця ЛуганськаЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 92 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 19.09.2016 – 23.09.2016Дотримання прав людини і основоположних свобод на території квазідержави ЛНРЕвалюатори приступають до оцінки муніципальних проектів Харківщини та ПолтавщиниДерждеп розкритикував Україну за порушення прав людиниЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 60 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 08.02.2016 – 12.02.2016

На Луганщині створюється «тіньовий громадський облвиконком»

07.02.2008   
Члени Координаційної ради акції «Громадська комунальна самооборона» вважають основним механізмом впливу на місцеву владу створення «тіньового громадського облвиконкому», до якого мають увійти провідні громадські діячі Луганщини.

17 січня у приміщенні Луганського прес-клубу відбулися 2 заходи за проектом грантерів «Гідної України» правозахисної жіночої організації «Чайка».

Спочатку члени Координаційної ради акції «Громадська комунальна самооборона» проаналізували, схвалену наприкінці грудня Указом Президента Концепцію ціноутворення  у галузі житлово-комунальних послуг, після чого озвучили свої висновки перед луганськими журналістами на прес-конференції, яка відбулась одразу ж по закінченню обговорення.

За оцінкою досвідчених громадських експертів, Концепція є прийнятним документом, який за умов активності громади слугуватиме гарантією прозорості ціноутворення у галузі ЖКГ. Але учасниками заходу були виявлені і певні недоліки документу, які можуть стати підґрунтям для подальших зловживань, – ризики, пов’язані із відсутністю гарантій розвитку конкурентного середовища. Також ризик існує у тому, що документ стимулюватиме створення нових та закріплення вже існуючих монополій. Експерти не побачили механізму запобігання корупції у процесі надання пільг, підкреслили, що Концепція не усуває проблеми відстороненості кінцевого споживача послуг від процесу оцінки їхньої якості. Також неприпустимим є те, що у структуру тарифів закладаються інвестиції на розвиток ЖКГ – на думку громадських активістів, не можна перекладати цей тягар на плечі громадян, а кошти на розвиток повинні інвестуватися з прибутку комунальних підприємств.

Учасниками заходу було сформовано пакет пропозицій до адміністрації Президента щодо поліпшення Концепції ціноутворення, анонсовано подальші заходи на захист інтересів луганців. Основним механізмом впливу на місцеву владу має стати «тіньовий громадський облвиконком», до якого увійдуть провідні громадські діячі Луганщини. Метою створення цієї структури є поширення механізмів прямої демократії та посилення громадського контролю за діяльністю місцевої влади.

За інформацією електронного бюлетеню «ДОНБАС БЕЗ КОРУПЦІЇ»

Інформаційний електронний бюлетень «ДОНБАС БЕЗ КОРУПЦІЇ» – регулярне видання, що виходить у рамках діяльності Східноукраїнського регіонального інформаційно-ресурсного центру проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні» «Гідна Україна». Центр діє на базі Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Тотальна акція на підтримку прав людини та демократії» (СЦГІ).

 Поділитися