MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Політв’язні дійдуть до Європейського суду

08.02.2008    джерело: www.wz.lviv.ua
Ольга Читайло
Це мала би компенсувати Росія…

Політв’язні Юрій Шухевич та Іван Губка у правовому порядку вимагають компенсації за кожен місяць ув’язнення: суму у розмірі мінімальної заробітної плати, визначеної Держбюджетом у 2007 році (440 гривень).

“Юрій Шухевич та Ігор Губка вирішили пройти всю вертикаль судових інстанцій, аж до Європейського суду з прав людини, - розповів Роман Тертула, начальник відділу роботи з репресованими та реабілітованими Львівської облради. - Шанси виграти справу в українських судах низькі – вони просто не мають юридичних підстав винести рішення на користь позивача”.

“Окрім того, згідно із чинним законодавством, – продовжує Роман Тертула, – сума виплат не повинна перевищувати 75 мінімальних зарплат. Це приблизно 6 років ув’язнення. У той час, як багато реабілітованих відсиділи більше. Значна частина осіб вже отримала компенсацію згідно зі старим розрахунком. Що буде з ними у разі, якщо Юрій Шухевич і Іван Губка виграють справу, сказати наразі складно... Нині всі компенсації здійснюються із місцевого бюджету. Це нонсенс! Держава не тільки не поставила це питання перед Росією, як спадкоємницею СРСР, а й “перекинула” ці витрати на місця”.

6 лютого 2008 року

 Поділитися