MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФПохований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в МаріуполіРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Навіщо?Вже отримали дані щодо 170 постраждалих від воєнних злочинів Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуПісля деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Харківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоРозстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіНевидимі бранці КремляМКС видав ордери на арешт двох російських генералівРосіяни застосували КАБ з касетними зарядами

Громадські організації з прав людини створюють Волинську правозахисну групу

11.02.2008   
До групи ввійдуть громадські організації, адвокатські структури, представники ЗМІ – усі бажаючі, хто працює на утвердження гідності українця та забезпечення реалізації його конституційних прав

Громадські організації Волинської області, які працюють у сфері прав людини, вирішили об’єднатись у Волинську правозахисну групу. Наразі відбувається процес її створення. Про це «Волинську правду» повідомив голова Ради громадських організацій із прав людини Микола Нікітюк.

«До Волинської правозахисної групи ввійдуть громадські організації, адвокатські структури, представники ЗМІ – усі бажаючі, хто працює на утвердження гідності українця та забезпечення реалізації його конституційних прав», – зауважив Микола Нікітюк.

Він також повідомив, що 9 лютого відбулася зустріч активу Ради громадських організацій із прав людини з головою Волинської ОДА Миколою Романюком, на якій офіційно заявлено про такий намір. Учасники зустрічі також обговорили Програму забезпечення реалізації прав і свобод людини, а також роботу правоохоронних структур у частині забезпечення захисту прав людини та розгляду звернень громадян.

Зі слів пана Нікітюка, мета програми – об’єднання зусиль правозахисних громадських організацій області та депутатських комісій місцевих рад у попередженні порушень прав людини, боротьбі з корупцією, здійснення ефективного громадського контролю за роботою правоохоронних органів та правове виховання жителів Волині.

Микола Романюк наголосив на необхідності та актуальності громадського контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав і свобод громадян, підкреслив свою готовність до подальшої співпраці з громадськими організаціями.

Волинська правда  

 Поділитися