MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Російські Інтернет-видання перетворяться на ЗМІ

25.02.2008    джерело: www.media.parlament.org.ua
Обов’язковою може стати реєстрація Інтернет-сайтів з аудиторією не менше 1000 відвідувань в день

У Раді Федерації готують поправки до Закону «Про засоби масової інформації», які регламентують діяльність Інтернет-видань Російської Федерації.

«Думаю, що ключовою поправкою до закону має стати положення про обов’язковість реєстрації Інтернет-сайтів з аудиторією не менше 1000 відвідувань в день. Це відповідає статті 12 Закону «Про засоби масової інформації», в якій передбачена обов’язкова реєстрація друкованих ЗМІ з тиражем 1000 примірників і вище», – сказав один з ініціаторів поправок заступник голови об’єднаної комісії національної політики та взаємовідносин держави та релігійних об’єднань при Раді Федерації Володимир Слуцкер.

За його словами «статус ЗМІ можуть також отримати мережеві видання з аудиторією менше 1000, на добровільних засадах».

«Таким чином, офіційна реєстрація мережевих ЗМІ, з одного боку, змушує Інтернет-видання грати за цивілізованими правилами, а з іншого – є свідченням того, що видання не публікує «сливи», – зазначив Слуцкер.

«Сьогодні стаття 57 звільняє ЗМІ від відповідальності за публікацію наклепницьких та недостовірних даних, якщо ці дані «є дослівним відтворенням повідомлень та матеріалів, поширеним іншим засобом масової інформації. Це положення відкриває прогалину в законодавстві недобросовісним журналістам та виданням, які можуть передрукувати будь-яку дезінформацію з Інтернету і не нести за це ніякої відповідальності», – додав Слуцкер.

В зв’язку з цим, він пропонує в якості конкретної поправки до цієї статті внести уточнення, яке дозволятиме ЗМІ посилатися на інформацію тільки зареєстрованих ЗМІ.

 Поділитися