MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Леся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочинуСуд у справі Гонгадзе знову перенесли через хворобу підсудногоВ.Теличенко: є лише лінива імітація розслідування щодо замовників у справі ГонгадзеПрокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 роківПідсудним у справі Ґонґадзе пред’явлено додаткове обвинуваченняСправу Гонгадзе повернули у довгу шухлядуЩе один експериментЗаходи пам’яті Георгія Гонгадзе, які відбудуться у КиєвіПрокурори у справі Гонгадзе просять суд призначити медекспертизи для підсуднихЛідери громадських організацій просять Ющенка відкликати нагороду ПотебенькаУ світі Ющенка звинувачують у нагородженні людини, яка завалила справу ГонгадзеПотебенько має бути не нагородженим, а покараним – Мирослава ГонгадзеГенпрокуратура розпочинає слідство у справі вбивства журналіста Гонгадзе з чистої сторінкиРада Європи нагадала Ющенку про невиконану обіцянкуУбивців Гонгадзе засуджено на 12-13 років. А замовників?Вирок у справі Гонгадзе: остання крапка?Мельниченко знову відмовив ГенпрокуратуріПрокуратура і далі шукає замовників вбивства ҐонгадзеКомитет министров внимательно следит за расследованием убийства Г.ГонгадзеСправа Гонгадзе як емблематичний приклад. Висновки звіту ПАРЄ

Відбулось останнє засідання у справі Гонгадзе.

11.03.2008    джерело: www.imi.org.ua

Відбулось останнє засідання у справі Гонгадзе. Про це повідомила представниця Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко.
Сьогодні закінчились дебати та виступили підсудні. Також в суді виступала Леся Гонгадзе, мати вбитого журналіста.

Після засідання судді пішли до дорадчої кімнати, де готуватимуть вирок.

Наступне засідання, під час якого має бути винесено вирок, призначено на 15 березня, якщо до того часу судді покинуть дорадчу кімнату. В іншому разі засідання буде перенесено. Саме виголошення вироку може зайняти декілька днів.

Як розповіла в коментарі ІМІ Валентина Теличенко, у неї немає нарікань на ведення судового процесу: «Все було зроблено відповідно до закону, не були порушені права ані захисту, ані підсудних. Можна говорити про затягування справи, про її тривалість через заяви Протасова про поганий стан здоров’я, але все відбувлаось згідно з законом». 

За словами пані Теличенко, всі учасники процесу відзначили ретельність судового слідства. В нашому досвіді ще не було такого ретельного розслідування. Допитали всіх, чиї свідчення були джерелом доказу, дослідили всі матеріали кримінальної справи.

Нагадаємо, В.Теличенко погодилась з державним обвинуваченням щодо Миколи Протасова і більше не вимагала: 14 років – достатньо великий термін, сказала вона в коментарі ІМІ наприкінці лютого. Адже є ще замовники, які винні більше, відповідно, максимальну міру покарання слід приберегти для замовників. Що стосується Костенка- ми йому вимагали мінімальну міру покарання і в сумі виходили на 8,5 років. Поповичу просили 10 років. Слідство щодо замовників вбивства журналіста, за її словами, лишається заблокованим і проводиться виключно де-юре.

 Поділитися