MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники критикують владу за депортацію шукачів притулку

14.03.2008    джерело: www2.dw-world.de

Ставлення української влади до виконання міжнародних зобов‘язань із надання притулку особам, які потерпають в себе вдома від переслідувань та катувань «залишається неприпустимим і не змінилося з часів режиму президента Кучми». Таку думку в інтерв’ю «Німецькій хвилі»  висловив  виконавчий директор Української Гельсінської Спілки з прав людини Володимир Яворський, коментуючи нещодавню депортацію з України 11-тьох біженців зі Шрі-Ланки.

 Володимир Яворський стверджує, що доконаним фактом порушення прав біженців є недопущення до них представників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та адвоката. Ще низка деталей цієї справи потребує додаткового розслідування. Яворський пообіцяв надати цій справі широкого міжнародного розголосу, якщо дії офіційної комісії з розслідування інциденту будуть незадовільними. Правозахисник наголосив на хронічному бракові політичної волі в української влади та закинув їй те, що він назвав «виконанням замовлень будь-якого режиму на депортацію громадян, які шукають притулку від переслідувань». Водночас представники організації «Міжнародна амністія» заявили, що до незаконної депортації шукачів притулку зі Шрі-Ланки причетні ті самі представники влади, які й раніше неодноразово припускалися подібних правопорушень.

 Поділитися