MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи необхідно повідомляти про проведення масових акцій в Харкові за 10 днів?

05.04.2008   
Юрій Чумак

Виконком Харківської міської ради 4 квітня на своєму засіданні «частково задовольнив» протест прокурора Харкова, що стосується порядку проведення мирних зборів.

Як повідомляє офіційний сайт Харківської міськради, протест прокурора був внесений на 3 пункти Тимчасового положення «Про порядок розгляду питань щодо організації і проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій в місті Харкові», які встановлюють, що повідомлення до органів місцевого самоврядування про проведення різних масових акцій подається за 10 днів.

Прокурорський протест було внесено 18 березня. Прокурор Харкова Євген Попович заявив, що, згідно роз’ясненню Конституційного Суду України про проведення мирних зборів, міськрада повинна бути оповіщена завчасно, але без вказівки, за скільки днів до проведення заходу його організатори зобов’язані подати повідомлення.

Юридичний департамент Харківського міськвиконкому стосовно протесту на пункти, що встановлюють 10-денний термін повідомлення, висловив незгоду, пояснюючи це тим, що «на території України продовжує бути чинним Указ Президії Верховної Ради СРСР «Про порядок організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в СРСР» від 28.07.1988р., який і встановлює 10-денний термін повідомлення».

Чиновники міськвиконкому вважають, що в разі, якщо мітинг або демонстрація є багатолюдними, то в підготовці повинні бути задіяні силові структури, медичні працівники, можливо, навіть потрібно буде перекривати рух транспорту, отже, менше ніж за 10 днів відповідні служби впоратися не встигнуть.

Протест прокурора було задоволено частково. Харківська міська влада пішла на «грандіозні поступки» та погодилась з тим, що в разі, «якщо не виконується 10-тиденний термін подачі повідомлення, такі масові акції повинні припинятися не на вимогу МВС чи виконавчої служби, а тільки за рішенням суду, як передбачає Конституція України».

Тобто, крючкодери з Харківського міськвиконкому погодилися ЧАСТКОВО   дотримуватись Конституції України. Ура!

Юридичний департамент зазначає, що при ухваленні Тимчасового положення виконком керувався ухвалою сконавшої Президії Верховної Ради давно канувшого в літу Радянського Союзу. Але при цьому проігнорував норми Конституції України. Адже Конституційний Суд у своєму рішенні № 4-рп/2001 від 19 квітня 2001 року (справа щодо завчасного сповіщення про мирні зібрання), чітко зафіксував: «Визначення конкретних строків завчасного сповіщення з урахуванням особливостей форм мирних зібрань, їх масовості, місця, часу проведення тощо є предметом законодавчого регулювання». ЗАКОНОДАВЧОГО! При всій любові до Харківського міськвиконкому, повинен відмітити, що цей орган аж ніяк не законодавчий, таким за Конституцією є лише Верховна Рада.

10 днів для завчасного сповіщення, даруйте, – це дуже забагато! У вік інформаційних технологій досить 1 дня, щоб виконкомівські чиновники, отримавши повідомлення про проведення мітингу, переслали його копію до міліції та медичної служби.

Ця норма – НЕ необхідність, а прийом, завдяки якому можна, під слушним приводом, відмовляти в проведенні неугодних міській владі масових зборів. Нею легко можна маніпулювати. Пригадайте, коли до Харкова приїжджав Луценко, йому на площі Свободи виступати відмовили, мовляв, там ВААЩЕ НІЗЗЯ, до того ж терміни повідомлення не дотримані. А коли згодом від Партії регіонів папірець про мітинг приніс пан Русанов, то ніхто про 10-денний строк не згадав, і регіонали спокійно «мочили» чучело Луценка напроти обладміністрації.

І подібних «дірок», що дозволяють застосовувати подвійні стандарти, у положенні «Про порядок розгляду питань щодо організації і проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій в місті Харкові» можна знайти чимало (див. Харківський міськвиконком незаконно обмежує право на мирні зібрання).

Вважаю, що цей документ потрібно відміняти повністю, а не обмежуватися дрібними косметичними виправленнями!

Дивись також:

Луценко таки проведе мітинг у Харкові

 Поділитися