MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харківський обласний військовий комісаріат шукає контрактників

23.04.2008    джерело: www.kharkivoda.gov.ua
У 19 військових частинах, які дислокуються на території Харківщини, на сьогодні у наявності 953 вакансії на посади військовослужбовців за контрактом.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. За його словами, у 19 військових частинах, які дислокуються на території Харківщини, на сьогодні у наявності 953 вакансії на посади військовослужбовців за контрактом. Лише у частинах Чугуївського району таких вакансій 150.

Протягом 2007 року військовим комісаріатом на службу за контрактом було призвано 237 чоловік. У цьому році відібрано 105 кандидатів, що складає 21,3% від плану.

Суттєву допомогу військовому комісаріату у пошуку контрактників надає Харківський обласний центр зайнятості, завдяки якому минулого року було відібрано 57 чоловік на службу за контрактом, а у першому кварталі поточного року – вже 18 чоловік.

Втім, заступник голови облдержадміністрації наголосив на тому, що в 2007 році загальна чисельність контрактників у військових частинах області насправді збільшилась тільки на 150 чоловік: із 237 призваних, 87 контрактників звільнились.

Що стосується виконання планового завдання з відбору та призову на контрактну службу до лав Збройних Сил України, то, серед районних військових комісаріатів найнижчі показники – менш 50% від плану – мають: Орджонікідзевський, Жовтневий, Київський, Комінтернівський, Фрунзенський, Ізюмсько-Боровський, Нововодолазько-Кегичівський, Красноградський військові комісаріати. Працівники зазначених військових комісаріатів спромоглись знайти тільки від двох до чотирьох бажаючих служити у ЗСУ за контрактом.

Однією з причин такого становища, на думку заступника керівника області, є низький рівень грошового забезпечення контрактників, який становить 1150 гривень при середньомісячній зарплаті по області на рівні 1559 гривень. По-друге, лише 2 військові частини (обидві у Чугуївському районі) можуть запропонувати контрактникам житло.

 Поділитися