MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Євген Захаров: «Косметичним ремонтом конституції не обійтись»

24.04.2008    джерело: www.dw-world.de

Концепція змін до Конституції, розроблена робочою групою Конституційної ради при президенті України, зазнала критики з боку членів ради. Проект концепції було роздано фахівцям для ознайомлення перед засіданням ради, яке, втім так і не відбулося. Докладніше - Олександр Савицький:

Більшість запрошених на засідання конституційної ради політиків назвали непереконливою причиною скасування засідання через хворобу спікера парламенту Арсенія Яценюка. Припускають, що організатори попросту не були готові до засідання. Натомість БЮТ звинуватив президента у зриві конституційного процесу. Член Конституційної ради, голова української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров в інтерв’ю «Німецькій хвилі» заявив, що він розчарований поданою на розгляд ради концепцією конституційних змін: «Вона фактично є таким собі косметичним ремонтом чинної Конституції. А тут ремонтом косметичним не обійтись, бо Конституція вже потребує більш серйозних змін, ніж, те що пропонується». Баланс повноважень між першими особами держави та гілками влади, за словами Захарова, в концепції виписаний вкрай нечітко. А запропоноване скасування районних держадміністрацій, як вважає правозахисник, призведе до хаосу та безвідповідальності на місцевому рівні.

 Поділитися