MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У найбільшій Харківській бібліотеці з’явились нові матеріали про драматичні сторінки української історії

30.04.2008   
Марина Цапок
Харківська обласна молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» передала Харківській державній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка підбірку книг, що стосуються Голодомору в Україні 1932-1933 років

В рамках всеукраїнського проекту «Фонд підтримки бібліотек» 24 квітня Харківська обласна молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» (ФРІ) передала Харківській державній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка підбірку книг, що стосуються Голодомору в Україні 1932-1933 років, а також історії Української Повстанської Армії, які були надані організації Українським інститутом національної пам’яті.

Ці книги відкривають читачеві незнані та болючі сторінки української історії, надають інформаційне підґрунтя для об’єктивних висновків.

Крім того, бібліотеці передано фільм «Собор на крові», що вперше всебічно і неупереджено розповідає глядачеві трагічну історію українського національно-визвольного руху у боротьбі за соборність і самостійність своєї Батьківщини в період з 1919 по 1949 роки.

У проекті «Фонд підтримки бібліотек» ФРІ виступає посередником між різноманітними неприбутковими, благодійними та іншими організаціями, які видають літературу, та публічними бібліотеками по всій Україні. При цьому дана література передається бібліотекам на безкоштовній основі.

Окрім друкованої літератури передається відео-, аудіо записи в будь-яких форматах тим бібліотекам, які мають технічні можливості для їх відтворення.

Харківська ФРІ планує найближчим часом передати подібні набори літератури ще до чотирьох бібліотек міста.

 Поділитися