MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Донеччині влада та школярі відтепер поінформовані про стан корупції

30.04.2008   
Представники Східноукраїнського регіонального інформаційно-ресурсного центру проекту «Гідна Україна» провели громадське обговорення результатів соціологічного дослідження «Стан корупції в Донецькій області: дії органів влади з її подолання»

25 квітня 2008 року на Донеччині представники Східноукраїнського регіонального інформаційно-ресурсного центру (РІРЦ) проекту «Гідна Україна» провели громадське обговорення результатів соціологічного дослідження «Стан корупції в Донецькій області: дії органів влади з її подолання» та інформаційно-просвітницьку презентацію «Стан корупції у вищій освіті».

Ці заходи здійснювалися в рамках Проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», за підтримці Агентства США з Міжнародного розвитку (АМР США), Корпорації «Виклики Тисячоліття» (МСС) та Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI).

Презентація – громадське обговорення результатів соціологічного дослідження «Стан корупції в Донецькій області: дії органів влади з її подолання» відбулась у селищі міського типу Мангуш Донецької області. Інтерактивну презентацію організовано у співпраці РІРЦ із Мангушською районною державною адміністрацією.

У заході взяли участь понад 50 осіб. Склад учасників відрізнявся різноманітністю: державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, сільські голови, землевпорядники.

Працівники РІРЦ розповіли присутнім про стан корупції в публічних адміністраціях, про ставлення населення до виявів корупції і готовність громадян протидіяти цьому негативному явищу.

В рамках заходу відбулося обговорення стану корупції на Донеччині в цілому, і в органах публічної влади зокрема. Представники місцевого самоврядування одностайно нарікали на аварійну нестачу фінансування (елементарна відсутність канцелярського приладдя, необхідної для роботи організаційної техніки), яке, на їхню думку, є однією з основних причин прихованої корупції.

Цього ж дня у місті Маріуполь Донецької області відбулась презентація «Стан корупції у вищих навчальних закладах України». У заході взяли участь 30-ро старшокласників однієї з місцевих шкіл.

Працівники РІРЦ, який діє на базі Східноукраїнського центру громадських ініціатив (м. Луганськ), розповіли маріупольським школярам про наявний стан корупції у ВНЗ України. Учні ж, у свою чергу, висловили своє особисте відношення до впровадження зовнішнього незалежного тестування для випускників середніх навчальних закладів України.

 Поділитися