MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Операція Омбудсмен: Суд визнав бездіяльність Ніни Карпачової.

09.05.2008    джерело: www.33channel.vinnitsa.com
Адміністративний суд зобов’язав Уповноваженого з прав людини відповісти С. Щетиніну. Цікаво, чи отримає він відповідь і коли?
Вінничанин позивався до Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової. 17 квітня, здається, сталась історична подія місцевого значення. Вінницький окружний Адміністративний суд, розглянувши матеріали справи за позовом Сергія Щетиніна до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової про визнання протиправною бездіяльність, постановив:
«Визнати протиправною бездіяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо ненадання відповіді на звернення Щетиніна Сергія Михайловича від 27.08.2007, 19.09.2007, 23.10.2007, 24.10.2007.
Зобов’язати Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», надати відповідь на звернення Щетиніна Сергія Михайловича від 27.08.2007 та 19.09.2007.
У решті позову відмовити».
З метою захисту виборчих прав громадян Сергій Щетинін розповів, що він наполегливо звертався до найвищих державних інстанцій, у тому числі, і до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. На жаль, на свої звернення відповіді й досі не дочекався. А нардепи, громадськість, ЗМІ вперто мовчать стосовно проблем узурпації виборчого права громадян політичними партіями.
Як правозахисник С. Щетинін вважає:
– Газета «33-й канал», внесла свою частку в історичний момент відновлення справедливості:
Сьогодні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини визнали таким, що порушує закон протиправною бездіяльністю. Ви уявляєте?! Той, хто зобов’язаний захищати – порушує закон, і суд це встановив. Дійсно – великий прогрес.
Своїми вимогами позивач просив суд зобов’язати Уповноваженого з прав людини виконати положення його присяги і звернутися до Конституційного суду з поданням про визнання закону про вибори народних депутатів та місцеві вибори неконституційними, такими, що не відповідають Конституції України.
Сам факт прийняття судом такого рішення є поштовхом і для початку дискусії на загальнодержавному рівні щодо реалізації виборчих прав громадян України.
Справу вдалося зсунути з «мертвої точки». Як бачимо, Адміністративний суд зобов’язав Уповноваженого з прав людини відповісти С. Щетиніну. Цікаво, чи отримає він відповідь і коли? У демократичному суспільстві повинні бути рівні права у всіх перед законом, а закони служать інтересам народу.

Ганна Стороженко

 Поділитися