MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

НГО занепокоєні нехтуванням Україною Європейських природоохороних конвенцій.

16.05.2008    джерело: www.imi.org.ua
Київський еколого-культурний центр спільно з Екоправо-Київ звернулися до Євросоюзу зі скаргою на Міністерство охорони навколишнього природного середовища України та Держкомлісгосп про невиконання принаймні двох європейських конвенцій з захисту біорізноманніття

Україна підтримала та приєдналася до понад сорока міжнародних природоохоронних конвенцій глобального та регіонального значення, проте не робить нічого задля виконання  умов, що передбачені цими конвенціями, переконані українські природозахисні громадські організації.

Київський еколого-культурний центр спільно з Екоправо-Київ звернулися до Євросоюзу зі скаргою на Міністерство охорони навколишнього природного середовища  України та Держкомлісгосп про невиконання принаймні двох європейських конвенцій з захисту біорізноманніття. Причиною цього, за словами директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейка,  стало нехтування винищенням бабака на Україні вищеназваними держструктурами.

Окрім того українські екологи подали заяву до суду на Держкомлісгосп.

«За офіційними даними, бабака в Україні залишилось близько двох тисяч особин, але за нашими даними не більше однієї тисячі і через цінність хутра цих тварин на них постійно полюють мисливці та браконьєри», - зазначив пан Борейко.

Київський еколого-культурний центр був створений 20 років тому, в 1989 році.

Основними сферами діяльності організації є припинення продажу краснокнижних первоцвітів, припинення продажу на базарах браконьєрських засобів лову та торгівлі живим товаром.

 Поділитися