MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У КВУ вважають, що технологія купівлі голосів - вітчизняна, але у Києві не спрацює

21.05.2008    джерело: www.newsru.ua
"За нашими даними, студенти, що проживають в гуртожитках, продали свої голоси по 3-4 рази, і чекають, коли до них прийдуть наступні покупці"

На сьогоднішній день десятки тисяч голосів виборців Києва куплені представниками передвиборчих штабів кількох політичних сил, заявляють в Комітеті виборців України. Проте в Комітеті переконані, що цього разу технологія не спрацює.

"Ми фіксуємо дуже багато скарг на те, що в Києві відбувається підкуп виборців. Про те, що це явище є масовим, про те, що куплені вже десятки тисяч голосів", - сказав голова Правління КВУ Ігор Попов, повідомляє УНІАН.

На його думку, така технологія є українською, і вона діє в країні майже 5 років.

"Раніше вона була успішною, і, за оцінками організаторів цих злочинів, близько половини людей, які отримували кошти, голосувала за цю політичну силу", - відзначив представник Комітету виборців. Проте Попов переконаний, що на цей раз в Києві вона не спрацює.

"За нашими даними, студенти, що проживають в гуртожитках, продали свої голоси по 3-4 рази, і чекають, коли до них прийдуть наступні покупці. На мою думку, вони і розвалять цю технологію, розуміючи, що контролювати неможливо", - пояснив він.

Крім того, за словами Попова, дана технологія не спрацює ще і тому, що купують голоси декілька політичних сил, і в цілому її "ефект" зводиться до нуля.

"Тобто, отримають всі, і потроху", - відзначив він.

Підкуп виборців триватиме і впродовж останнього тижня перед виборами, вважають в Комітеті.

Комітет має в своєму розпорядженні бланки, на яких "купівля" голосу оформляється документально. При цьому, різні політичні сили пропонують приблизно однакові суми за голос.

Комітет виборців закликає громадян проголосувати "по совісті".

У випадку ж якщо виборцеві хочеться отримати гроші, надавши як підтвердження знімок бюлетня, зроблений мобільним телефоном, КВУ радить скористатися прозорим целофаном.

На ньому радять поставити відмітку напроти потрібного кандидата або політсили, з якою домовлялися про "купівлю" голосу, і це зафіксувати на знімку. У самому ж бюлетені поставити відмітку в тому рядку, який відповідає вибору громадянина.

КВУ прогнозує явку виборців на дострокових виборах в Києві 55-60%.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України заявила, що перевіряє на причетність до замовлення у російських піарщиків технології масового підкупу виборців громадянина України, колишнього голову Адміністрації президента Леоніда Кучми Віктора Медведчука.

 Поділитися