MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звільнення від відбування покарання за станом здоров’яНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, – їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму Буткевичу‘Здесь невозможно было спастись’, — жительница Бородянки Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинцівЗасудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Розстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіЗупинити потяг війни. Дайджест російських протестівРосіяни застосували КАБ з касетними зарядамиПолітика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів Відсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Декларація етичних засад Харківської правозахисної групиРосія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра Хилюка‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїУряд запровадить тимчасове посвідчення громадянина України Катування священників, знищення храмівОбіцяв повернути з полону та розшукати зниклих безвісти оборонцівПропутінські заклики та війна проти українського збіжжя

Просвітницький удар по корупції нанесено на півдні Донеччини (прес-реліз)

26.05.2008   
З 21 по 23 травня 2008 року у південних районах Донеччини була проведена низка антикорупційних заходів. Їх організатором став Східноукраїнський центр громадських ініціатив, що діє в якості регіонального ресурсно-інформаційного центру (РІРЦ) проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна».

З 21 по 23 травня 2008 року у південних районах Донеччини була проведена низка антикорупційних заходів. Їх організатором став Східноукраїнський центр громадських ініціатив, що діє в якості регіонального ресурсно-інформаційного центру (РІРЦ) проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна».

Зокрема працівники РІРЦ провели презентації-громадські обговорення результатів соціологічного дослідження «Стан корупції в Донецькій області: дії органів влади та громадськості з її подолання» у райцентрах Велика Новосілка, Тельманове та Володарське. Зазначені заходи було організовано у співпраці із Великоновосілківською, Тельманівською та Володарською районними державними адміністраціями.

Загалом у презентаціях взяли участь понад 150 осіб. Склад учасників відрізнявся різноманітністю: державні службовці – працівники державних адміністрацій та податкових, посадові особи місцевого самоврядування - сільські голови, землевпорядники, працівники рад різного рівня.

Працівники РІРЦ розповіли чиновникам про стан корупції в публічних адміністраціях, про ставлення населення до виявів корупції і готовність громадян протидіяти цьому негативному явищу. У рамках заходів відбулися обговорення стану корупції на Донеччині в цілому, і в органах публічної влади зокрема.

Під час презентацій з’ясувалося, що окремих посадовців районного рівня цікавить доцільність проведення такої просвітницької роботи  у їхньому середовищі. Багатьох цікавили особливості виявів корупції у сільській місцевості та конкретні приклади покарань чиновників, які були спіймані «на гарячому», справедливість та співмірність покарань за певні корупційні дії.

Цими ж днями Східноукраїнський регіональний інформаційно-ресурсний центр проекту «Гідна Україна» провід у селищі Мелекіно тренінг «Мистецтво ефективної комунікації  НУО в громадських кампаніях протидії корупції».

Учасниками тренінгу стали 25 представників громадських організацій та журналістів з Донецької та Луганської областей.

Протягом заходу його учасники навчилися основам проведення інформаційно-просвітницьких кампаній у протидії корупції. Було систематизовано досвід громадських активістів у роботі зі ЗМІ та розвинуто навички учасників щодо проведення публічних презентацій.

Здійснення заходів, які проводить регіональний ресурсно-інформаційний центр Проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», є можливим завдяки підтримці американського народу, що надається через Агентство США з Міжнародного розвитку (АМР США), Корпорацію «Виклики Тисячоліття» (МСС) та Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI).

23 травня 2008 року
 Поділитися