MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополоненихВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняХарківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоРосіяни застосували КАБ з касетними зарядамиОдеса в жалобі. Підсумки тижняКатування священників, знищення храмівСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Правоохоронці розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами вбивства 38 українських військовополонених Екологічна катастрофа у Харкові, вбивство полонених, ціна відбудови — підсумки тижня Підземний дитсадок, замінована АЕС, обстріл Донецька — підсумки тижняОбмін полоненими, різдвяні ракети, російське громадянство викрадених дітей — підсумки тижняНедбалість і кулі: росіяни вбивають українських дітейРосійські військові використовують українських військовополонених як ‘живі щити’Били прикладами зброї та ставили на коліна21 постріл в автівку волонтераДев’ять тижнів американського професора в УкраїніВійна проти мистецтва. Війна проти життя. Підсумки тижняЦивільні в Авдіївці, бойові аптечки, єВідновлення. Підсумки тижняЗросла кількість загиблих від ракетного удару РФ по Грозі (оновлено)Трагедія в Грозі, обстріли Херсона і Харкова, війна в Ізраїлі. Підсумки тижня

У кримських селах порушується право на освіту й свободу пересування

28.05.2008    джерело: crimea.unian.net

Прокуратура Криму вимагає від уряду автономії вжити негайних заходів для забезпечення прав жителів сіл півострова на освіту, медичну допомогу, свободу пересування.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Криму, наглядове відомство провело моніторинг стану сіл автономії, за результатами якого склало особливу адміністративну карту півострова: на ній позначено населені пункти, в яких немає аптек, магазинів, відділень зв’язку, об’єктів торгівлі.

За даними прокуратури, в 568 населених пунктах Криму немає закладів освіти, в 484 - відділень зв’язку, в 482 - аптечних пунктів, у 295 - немає закладів охорони здоров’я, в 187 - магазинів, 142 населені пункти не забезпечені сполученням громадського транспорту, в 135 - не проведено й не функціонує централізоване водопостачання.

Прокурор Криму Владимир Бойко направив подання на ім’я голови Ради міністрів АРК і вимагає від кримського уряду вжити негайних заходів. «Володимир Бойко звертає увагу на те, що в автономії протягом останніх трьох років не розроблялися програми соціально-економічного розвитку сільських регіонів. Як показали прокурорські перевірки, райдержадміністраціями не вживаються дієві заходи із забезпечення функціонування об’єктів», - зазначили в прокуратурі Криму.

 Поділитися