MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові відкрилася виставка, присвячена Голодомору 1932-33 рр.

05.06.2008   

У Харківському історичному музеї відкрилася виставка "Ми звинувачуємо! Голодомор 1932 - 1933 років в Україні". Концепція виставки розроблена Українським інститутом Національної пам’яті, а надані їм фотодокументальні матеріали сталі основою експозиції. Крім того, в експозиції представлені документи і матеріали, які підготувала редакція нашого сайту - "Голодомор 1932-33гг. Харківська область".

Відвідувачі виставки зможуть побачити предмети побуту 30-х років ХХ століття, а також витвори декоративно-прикладного мистецтва, документи, фотографії, плакати і книги.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Ющенко, присутній на відкритті виставки, подякував її творцям, а також підкреслив, що "Голодомор є страшною і трагічною сторінкою української історії. Зібрані на виставці документи і свідоцтва розказують правду про геноцид українського народу".

У Харківському історичному музеї виставка експонуватиметься два тижні, після чого її покажуть у всіх районах області.

05.06.2008


 

 Поділитися