MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проти катувань. Заходи Харківської правозахисної групи 26 червня 2008 року

25.06.2008   
Прес-анонс заходів в Харкові в Міжнародний день захисту жертв катувань

ПРЕС-АНОНС

26 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ЖЕРТВ КАТУВАНЬ

У четвер 26 червня 2008 року з 11.00 до 12.00 відбудеться пікет прокуратури Харківської області (вул. Богдана Хмельницького 4) з приводу відсутності ефективного розслідування заяв про катування та інші види незаконного насильства. Учасники пікету – члени Харківської правозахисної групи (ХПГ), потерпілі від катувань та інші.

О 13.00 у прес-центрі ринкових реформ (вул. Мироносицька 42) відбудеться прес-конференція, а о 14.30 в прес-центрі „Майдан Свободи” (майдан Свободи 8) – круглий стіл, присвячені проблемі катувань та жорстокого поводження  та протидії цим ганебним явищам.

Теми для обговорення:

–  масштаб застосування катувань та жорстокого поводження в Україні та, зокрема, в Харкові;

–  оцінка виконання Україною міжнародних стандартів по забороні катувань;

–  праця Фонду професійного захисту жертв катувань;

–  попередження катувань: програма дій на майбутнє.

 

Учасники:

Євген Захаров  співголова ХПГ, співголова Громадської Ради при МВС з питань  забезпечення прав людини, член правління міжнародного товариства „Меморіал”

Людмила Клочко  зав. громадської приймальні ХПГ, координатор громадських приймалень Української Гельсінкської спілки з прав людини.

Потерпілі від катувань.

26 червня 2008 року правозахисні організації України проводять пікетування Генеральної прокуратури України, обласних прокуратур, прес-конференції, круглі столи з приводу боротьби проти катувань у всіх регіонах України.

 

Контакти:

Людмила Клочко (057) 75 75 166

Євген Захаров (057) 700 67 71

 

 Поділитися