MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Нацкомісія з утвердження свободи слова рекомендує Генпрокуратурі поінформувати громадськість про розслідування справи КалашниковаВідкритий лист щодо закриття справи КалашніковаПрокуратура вирішила, що Калашников журналістів не бивНа Калашнікова нарешті завели кримінальну справуЖурналістів просять відправити Калашнікова у пожиттєвий ігнорСправу Калашнікова до Європейського судуМедіа-профспілка вимагає від Генпрокуратури покарати винних у побитті знімальної групи СТБКиївська незалежна Медіа-профспілка вимагає результатів розслідування у справі КалашниковаПартія регіонів «майже дозріла» для виключення КалашниковаКалашников наполягає на своїй невинностіКалашнікова, що побив журналістів, пропонують просто засудитиСлідча комісія вирішила засудити поведінку КалашниковаЖурналісти вимагають, щоб Янукович вибачився за КалашніковаКоли Калашніков напав на працівників СТБ, міліція нічого не порушувалаАдвокат Казарновский примеряет лавры депутата КалашниковаМедіа-профспілка ініціює публічне обговорення атак на журналістівОлег Калашников, незважаючи на виключення із фракції Партії регіонів, наразі зберігає депутатський мандат.Медіа-профспілка пропонує СТБ не вдовольнятися вибаченням, а взяти у Калашникова грошіЖурналісти СТБ кажуть, що конфлікт з Партією Регіонів вичерпано і дякують колегамСправу Калашникова передали до прокуратури

Мистецька реконструкція: Калашніков має сісти!

12.07.2008    джерело: www.civicua.org
11 липня журналістська спільнота відзначила другу річницю побиття репортера і оператора знімальної групи СТБ і висловити публічний протест проти закриття кримінальної справи

11 липня 2008 року, о 13. 00, під стінами Верховної Ради /на Маріїнській площі, біля І під’їзду будівлі „під куполом”/ відбудеться мистецька реконструкція „Калашніков має сісти!”. Київські журналісти відтворили сцену нападу на знімальну групу СТБ з боку „не встановлених осіб” на чолі з депутатом Олегом Калашніковим.

Таким чином журналістська спільнота вирішили відзначити другу річницю побиття репортера і оператора знімальної групи СТБ – Маргарити Ситник та Володимира Новосада – і висловити публічний протест проти закриття кримінальної справи. Акція пройшла під гаслом „Калашников має сісти!”

Нагадаємо, що інцидент між журналістами і політиками стався 12 липня 2006 року. Маргариті Ситник завадили відзняти сюжет, відібравши касету з відео, а Володимиру Ново саду зламали телекамеру, завдавши побоїв, що призвели до струсу мозку.

13 липня 2006 року понад тисячу журналістів виступили з відкритим листом до влади, в якому вимагали покарати винних у нападі на колег.

14 липня 2006 року прокурор Печерського району м. Києва Т.М. Філатова за фактом нападу порушила кримінальну справу за ст. 171 ч. 1 Кримінального кодексу України.

10 квітня 2008 року слідчий прокуратури міста Києва Баляниця А.М. закрив кримінальну справу „за відсутністю складу злочину”.

20 травня 2008 року, коли стало відомо про закриття справи, журналісти вимагали від Генерального прокурора Укроїни Олександра Медведика публічного звіту у справі побиття СТБ. До сьогодні відповідь Генеральної прокуратури не відома.

Вимоги журналістів такі:

1.  Генеральний прокурор має публічно прозвітувати про розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом побиття знімальної групи СТБ.
2.  Справа має дійти до суду.
3.  Учасники побиття, зокрема й колишній народний депутат від „Партії регіонів” Олег Калашников, мають опинитися на лаві підсудних.

 Поділитися