MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Генштаб скасував рішення про обмеження поїздок між областями для військовозобов’язанихНові обмеження права на свободу та особисту недоторканність‘Непропорційне обмеження свободи слова’: Звернення правозахисників щодо рішення про об'єднання загальнонаціональних телеканалівДенісова просить визнати неконституційними закриття лікарень і обмеження прав під час карантинуЕкопропаганда, заборона циркових тварин та обмеження використання пластику – що треба знати про нову Екологічну стратегію-2030Свобода слова: і зловживання, і непропорційні обмеженняПравозахисник оскаржив рішення Харківської міськради щодо обмеження руху мотоциклівПротиправні обмеження права на мирні зібрання жителів Луганська10. ПРОТИЗАКОННЕ ОБМЕЖЕННЯ ДОСТУПУ ГРОМАДЯН ДО ГЕНЕРАЛЬНИХ ПЛАНІВ МІСТВідкритий лист громадських організацій та активістів до Президента України В.Ф.Януковича щодо необхідності ветувати законопроект №10221 задля недопущення обмеження свободи віросповідання в Украї-ніВипадки обмеження в доступі до архівів почастішали — дослідникиСудові заборони – обмеження свободи мирних зібрань чи втручання?Обмеження максимального розміру пенсій: реформа чи черговий піар?Гриф «таємно» на справі Забілого - обмеження його права на захистНа конференції ОБСЄ Президента України розкритикували за обмеження свободи віруючихЗапровадження іменних залізничних квитків є неправомірним обмеженням свободи людиниЗвернення проти обмеження права громадян брати участь в управлінні державними справамиЧИ МОЖНА ВВАЖАТИ ПОКАРАННЯ У ВИДІ ОБМЕЖЕННЯ ВОЛІ РЕАЛЬНОЮ АЛЬТЕРНАТИВОЮ ПОЗБАВЛЕННЮ ВОЛЮ НА ПЕВНИЙ СТРОКМінюст запевняє: документи з грифами Не для друку Президентом та Кабміном не видаютьсяСлужба безпеки України знімає останні обмеження до документів радянського періоду

КС: Депутати можуть бути заарештовані без згоди парламенту

16.09.2008    джерело: www.korespondent.net

Конституційний суд України визнав конституційними законопроект про обмеження депутатської недоторканності, а також функції прокуратури по попередньому слідству.
Відповідні рішення були оприлюднені у вівторок, 16 вересня.
Відповідно до прийнятого рішення, Конституційний суд визнав законним законопроект №1375 Про внесення змін до Конституції України (про обмеження депутатської недоторканності). Законопроектом пропонується виключити з Конституції положення про те, що депутати Верховної Ради не можуть без згоди парламенту бути затримані, заарештовані й притягнуті до кримінальної відповідальності.
За Конституцією, законопроект про внесення змін до неї розглядається Радою при наявності висновку КС про відповідність цього законопроекту вимогам статей 157 і 158 Основного закону.
Також сьогодні було оприлюднено ще одне рішення КС - про визнання конституційним положення закону Про прокуратуру на час дії пункту 9 розділу XV Перехідні положення Конституції про продовження виконання прокуратурою функції попереднього слідства до сформування системи досудового слідства й введення в дію законів, які регулюють її функціонування.
Водночас, КС припинив впровадження у справі за даним поданням в частині, що стосувалася конституційності ряду інших повноважень прокуратури, зокрема по прокурорському нагляду за дотриманням законів в Україні.
КС ухвалив рішення щодо припинення впровадження у справі у зв’язку з тим, що автори подання не обґрунтували свою позицію.
Як повідомлялося, 46 народних депутатів внесли в КС подання відносно конституційності положень статті 1, частини першої статті 7, статей 8,9,10, частини четвертої статті 14, статті 17, частини першої статті 20, частини третьої статті 29 закону України Про прокуратуру (справа про повноваження прокуратури відповідно до пункту 9 розділу 15 Перехідних положень Конституції України).
Автори конституційного подання підкреслюють, що прокуратура України після прийняття Конституції, у якій подано вичерпний перелік повноважень прокуратури України, продовжує виконувати й інші функції, які невизначені Основним законом.
Також 20 березня Рада відправила в КС на оцінку законопроект № 1375 Про внесення змін до Конституції України (про обмеження депутатської недоторканості).

 Поділитися