MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Програма ім. Джона Сміта для України

18.09.2008    джерело: www.civicua.org
Метою програми є зміцнення та поглиблення демократичного світогляду і лідерських навичок за допомогою 5-тижневого курсу стажування у Сполученому Королівстві. До участі залучаються громадяни України віком від 25 до 35 років. Перевага надаватиметься кандидатам, які працюють в політиці, в місцевих органах влади або у недержавних організаціях

Британська Рада в Україні та меморіальний фонд Джона Сміта запрошують до участі у програмі на 2009 рік.

Метою програми імені Джона Сміта є зміцнення та поглиблення демократичного світогляду і лідерських навичок за допомогою 5-тижневого курсу стажування у Сполученому Королівстві, який поєднуватиме академічне навчання, стажування у відповідних установах та індивідуальну програму візитів.

Програма імені Джона Сміта впроваджується меморіальним фондом Джона Сміта в партнерстві з Британською Радою та Міністерством юстиції Сполученого Королівства.

До участі в програмі залучаються громадяни України віком від 25 до 35 років. Перевага надаватиметься кандидатам, які працюють в політиці; місцевих органах влади; недержавних організаціях, що сприяють зміцненню демократії, займаються питаннями рівних прав та соціальної справедливості.

Добре знання письмової та усної англійської мови є необхідним.

Цілі пограми

- Обмінятися думками з молодими політичними діячами та лідерами неурядових організацій, отримати тренінг та інформацію про засади функціонування демократичного державного устрою та позитивну практику державної служби.

- Поглиблити усвідомлення того, як зрілий демократичний устрій підтримує та розвиває ефективне урядування, верховенство права та соціальну справедливість, а також заохочує доступ до здобутків демократії та підзвітність.

- Налагодити діалог між стипендіатами з України та інших країн-учасниць, а також створити та підтримувати зв’язки з колегами у Сполученому Королівстві.

Теми програми
- Представницький уряд в демократичному суспільстві.
- Система цінностей громадянського суспільства, закон та права громадян.
- Громадьске суспільство та голос народу.
- Підзвітність громадьськості в роботі уряду, бізнесі та суспільному житті.
- Міжнародні установи та відносини.

Кандидати мають відповідати таким критеріям

- Розуміння цілей та завдань Програми:
Кандидати мають чітко розуміти цілі та завдання програми, а також що від них вимагається в ході ії проведення.

- Вік:
Від 25 до 35 років, можливі винятки для видатних кандидатів.

- Володіння англійською
На рівні тесту IELTS 6.0 або еквівалент.

- Досвід роботи
Кандидати повинні працювати на момент подання заяви, а також мати досвід роботи. Всі рекомендаційні листи будуть перевірятися.

- Професійний досвід
Кандидати повинні працювати в політиці (наприклад в політичній партії чи організації), правовій сфері, особливо в сфері захисту прав людини, журналістиці, телебаченні, радіомовленні, державних органах влади (включаючи місцеві), недержавних організаціях, що сприяють зміцненню демократії, займаються питаннями рівних прав та соціальної справедливості.

- Лідерські риси та впливовість
Кандидати повинні мати реальні перспективи просування по службі та продемонструвати свої досягнення.

- Активістьска діяльність
Від кандидатів очікується наявність активної участі в політиці або розбудові громадського суспільства, та досягнення в результаті цього.

- Чітке розуміння та мотивація
Кандидади мають продемонструвати чітке усвідомлення потреб реформування позитивної практики урядової служби в своїй країні.

- Використання досвіда, отриманого в Великобританії
Кандидати повинні надати чіткі пропозиції про те, як вони збираються використати отриманий досвід у власній роботі для покращення ефективного урядування та демократичних реформ.

- Навички роботи в команді
Успішні кандидати повинні добре працювати в команді та вчитися в інших учасників Програми.

- Навички публічних виступів
Для кандидатів важливо вміти впевнено виступати перед аудиторією.

- Навички роботи на комп’ютері
Кандидати повинні мати навички роботи на комп’ютері та спілкування електронною поштою.

Програма буде проходити у Сполученому Королівстві з початку червня до середини липня 2009 р. (дати буде вточнено). Програма покриває всі витрати учасників, пов’язані з перебуванням у Сполученому Королівстві.

Як подати заяву
Кінцевий строк подання аплікаційних форм до Британської Ради в Києві – 5 листопада 2008. Заповнену аплікаційну форму (скористайтеся порадами щодо заповнення заяви) в електронному вигляді надсилайте електронною поштою за адресою [email protected] не пізніше 5 листопада. Також надішліть оригінальну паперову аплікаційну форму з підписом і фотокарткою паспортного розміру, та двома рекомендаційними листами в оригіналі за адресою:
Британська Рада
вул. Григорія Сковороди 4/12
Київ 04070

Після розглядання заяв успішні кандидати будуть запрошені на співбесіду в Києві з представниками Британської Ради та Меморіального фонду Джона Сміта (протягом січня 2009 року).

Кандидати, які успішно пройдуть перший відбірковий тур (інтерв’ю), складатимуть іспит з англійської мови IELTS в кінці січня 2009. По цьому тесту необхідно набрати мінімум 6 балів. Складання тесту IELTS вимагатиметься лише від тих кандидатів, яких відберуть на інтерв’ю і які будуть рекомендовані для фінального етапу конкурсного відбору. Деяких фіналістів може бути звільнено від тесту за рішенням відбіркової комісії. Для тих, кому доведеться складати тест, його вартість та повязані з цим витрати будуть покриватися програмою.

Відбір кандидатів буде закінчений до середини лютого 2009.

Джерело : Британська Рада в Україні

Додатки : Анкета ( doc-file (292.352 kb) ),  Поради ( pdf-file (42.643 kb) )

 Поділитися