MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ВР ратифікувала угоду між Україною та РФ про реадмісію

24.09.2008    джерело: www.newsru.ua
Угода передбачає комплекс заходів щодо попередження, припинення та розкриття правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом міністрів України та Урядом Російської Федерації про реадмісію.  Як передає УНІАН, за ухвалення відповідного закону проголосували 396 народних депутатів з 439 зареєстрованих в сесійній залі.  Угоду було підписано 22 грудня 2006 року в Києві.

Угода спрямована на створення правових умов, необхідних для координації і співробітництва нашої держави у питаннях попередження та протидія незаконній міграції, а також торгівлі людьми на території України та Російської Федерації.

Завданням є прийняття положень про порядок здійснення реадмісії між сторонами, що надасть можливість здійснювати спільні заходи щодо попередження, припинення і розкриття правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією.

Угода передбачає комплекс заходів щодо попередження, припинення та розкриття правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією. У зв’язку з цим компетентними органами, на які покладаються повноваження, є Міністерство внутрішніх справ (центральний компетентний орган) та Адміністрація Державної прикордонної служби України.

Нагадаємо, 15 січня Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз. "За" проголосувало 413 із 447 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Угодою були визначені категорії осіб, які отримуватимуть п’ятирічні багаторазові візи, а також категорії осіб, яким оформлюються однорічні багаторазові візи.

30 січня Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України "Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб", ухвалений Верховною Радою 15 січня 2008 року.

Даною угодою запроваджується процедура ідентифікації та безпечного й організованого повернення осіб, які не виконують умов, передбачених для в’їзду і перебування на території України або однієї з держав - членів Європейського Союзу.

Крім того, угода передбачає полегшення транзитного перевезення таких осіб до країн їхнього походження.

Нагадаємо, що російська Госдума ще не ратифікувала Угоду. 

 Поділитися